A mostani változás a gyorshajtás bírságolására
vonatkozóan azt fogja jelenteni, hogyha látom a 90 km/h-t
egy hajszálnyival átlépte a mutató, akkor már
készíthetem is a pénzt a csekkre?
Tehát azt is jól értem, hogy megszűnik az a jó világ, amikor tök nyugodtan tarthattam az óra szerinti 100 km/h-t, mert tudtam, hogy a toleranciahatár és GPS különbség miatt úgyse fognak büntetni, cserébe legalább haladok?
Vagyis mostmár az lesz, hogy mindenki tojással a gázpedálja alatt reszketni fog 90-nél vajon bemérik-e miközben nem akar egy nyugdíjas tempójával sem haladni, amit az éjfekete BMW-k ezentúl még agresszívebben fognak tolerálni mivel őket eddig sem érdekelte a bírság?
Szóval ezentúl mindenki - aki nem akarja a véletlenre bízni és nincs felesleges tízezrei bírságokra - 80-85-tel fog totyogni főúton lassabban mint a kamionok?
Nyílván hazudik, mert az igazságot nem mondhatja el. Vagyis hogy az 1-2-3 km/órás túllépésért a trafizó rendőrnek nem érdemes megállítani senkit, mert 10-ből 8 így megy, és akkor sokkal kisebb eséllyel tudnák kiszűrni a valódi gyorshajtókat. Utólagos bírságolás dettó, nincs rá kapacitás hogy ilyen alacsonyan meghúzott sebességtúllépésekkel szarakodjanak tömegesen.
2023. máj. 9. 20:47
12/20 anonim válasza:
Eddig 3 Km/h volt a mérési hibahatár, most 1 Km/h. Gyakorlatilag semmi nem változott. A +15 és +20 Km/h ugyanúgy megmaradt, mehettek továbbra is 65/105/150-nel, ahogy régen.
2023. máj. 9. 21:18
13/20 anonim válasza:
#12 3% volt az, nem 3km/h...
2023. máj. 9. 22:35
14/20 anonim válasza:
#13 És nem mostmár 1 km/h hanem 0.
2023. máj. 9. 22:39
15/20 Koplárovics Béci válasza:
#3: ezekkel a "szabályokkal" eddig is büntethető voltál. Egyébként mikor láttál utoljára olyat, hogy mértek, majd megállítottak a rendőrök? Mert az "új" szabály csak erre vonatkozik. A sok hülye meg azt hiszi, hogy mindenre. És a 20 lett az új 40, a 40 az új 60, a 70 az új 100.
2023. máj. 10. 05:50
16/20 anonim válasza:
#15 Nyugodj meg, bevett szokás bizonyos megyékben, hogy bemér a civil autó, és akit kell, azt 1-2 sarokkal később kiszedik a sorból.
2023. máj. 10. 07:20
17/20 anonim válasza:
10: ezt írásban kell megtenni, és hamis tanúzásnak minősül, szóval kérdés hányan bajlódnak ezzel, és fizetik inkább be a büntetést
2023. máj. 10. 07:32
18/20 anonim válasza:
Szerintem a többség "bajlódik", annyira régi trükk ez. Persze azt nem tudom hogy olyankor mi van ha a fotón, felvételen kristálytisztán azonosítható a sofőr arca és mondjuk beidézik.
2023. máj. 10. 09:33
19/20 anonim válasza:
Objektív felelősség esetén nincs nyilatkozat, automatikusan a gépjármű üzembentartóját büntetik. Nem lehet elkerülni a büntetést, pont ez a lényege.
2023. máj. 13. 07:54
20/20 anonim válasza:
Helyszíni bírság eddig is 53 km/h-től volt, szóval ugyanúgy besz.tad volna. Most kemény 2 km/h-val kevesebb a határ. Nem gondolom, hogy ez akkora különbég lenne. Fix traffinál ugyanúgy mehetsz 60-nal is akár, nem fog csekk érkezni. És a kilométeróra ugyanúgy többet mutat kicsivel, szóval ha betartod a szabályokat és kilóméteróra alapján haladsz, akkor gyakorlatilag kizárt a perkálás. Még akkor is, ha rátolsz 1-3 km/h-t óra szerint.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!