Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Bunkóság dudálni a gyalogosra?

Bunkóság dudálni a gyalogosra?

Figyelt kérdés
Ha szűk, egyirányú úton az út közepén megy, és nem tudom kikerülni sehogy? Nem akarom megijeszteni, de egy-két bácsi mindig ezt csinálja. Nincs annyi hely, hogy kikerüljem, ha az út teljes közepén megy. Vagy kevésbé bántó ha kiszólok neki, hogy menjen már a járdára?
2023. máj. 9. 11:48
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
68%

20: nem tudsz meggyőzni, a napi tapasztalatom ez, és igenis van az a minőség, ami használhatatlan. Pont. Nem karcolhatom össze más autóját a babakocsival, mert félig a járdán parkol, és nem fogom üvölteni meg harapásnak kitenni a gyerekem, mert Mari nénik és Józsi bácsik kutyái egy kilométeren keresztül őrjöngenek a kerítésnél és képesek kiharapni. És a szememet sem fogom kicsapatni egy faággal sem, amikor mindössze 160 centi magas vagyok, és mégis... Vannak olyan szakaszok, ahol konkrétan már felmerült bennem hogy végig videózom a járdát és feldobom valami közösségi médiára, hogy véleményezze a kedves lakosság, hogy ez így rendben van e vagy sem. Ez egy napi probléma.

Abban én sem hiszek, hogy ez autós vs nem autós vita kéne hogy legyen, de nekem piszkálja a csőrömet, hogy sokszor ki van jelentve, hogy a gyalog csak passzióból sétál az úttesten. Ja, van ilyen megszokásból sétáló tényleg, de nem egyszer ténylegesen alkalmatlan a járda a közlekedésre.

És ne jussunk már el oda egy kertvárosban (sem), hogy a gyalogosokat szorítjuk alá a szent autósforgalomnak. Egyetértek abban, hogy egymásra figyelni kell és az úttesten koricalo gyalog figyeljen oda, de amikor kezdődik ez az úttestról takarodjon mindenki a biciklistől a gyalogig, mert a zautósé, az nem megoldás.

2023. máj. 9. 22:19
 22/27 anonim ***** válasza:
#21 Én nem is mondtam, hogy takarodjon mindenki, ha úgy hangzott, bocsi. Meg nyilván nem a babakocsisokkal türelmetlen az ember, babakocsival szimplán annyi van, hogy én pl. pont a kis utcákban látom azt vidéken és Budapesten is, hogy egyesek ralliversenyzőnek képzelik magukat, még ha ott is van a 30-as tábla vagy 30-as övezet. Az ilyenek által frekventált helyen inkább a minősíthetetlen járda, mint a gyerek életének veszélyeztetése.
2023. máj. 9. 22:22
 23/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, de senki nem mondott olyat, hogy a babakpcsist le kellene dudálni az útról. És én is elég sokat gyalogolok autó mellett is. És az sem érdekel, ha a gyalogos az úton megy, szoktam én is, viszont van annak az útnak széle is. Én ott szoktam menni, szerintem nem nagy dolog a szélén menni, mindenkinek biztonságosabb....
2023. máj. 10. 09:05
 24/27 MGéza ***** válasza:
100%
#23: Igen, szélén, lehetőleg kis forgalmú mellékutcákban csakis, forgalommal szemben, mert hátul nincs az embernek szeme.
2023. máj. 10. 11:57
 25/27 A kérdező kommentje:
Ja amúgy számomra tényleg teljesen érthetetlen ez a kocsis nem kocsis hülyeség, aki autót vezet annak is van lába, az is gyalogol, eszembe sem jutna ilyen hülyeség. Akinek nincs jogsija az is rászorulhat egyszer...
2023. máj. 10. 12:01
 26/27 anonim ***** válasza:
75%
#25 Persze, ez olyan, mint a bringás-autós dolog, a legtöbb kerékpáros vagy vezet is, vagy lejárt a jogsija, de nem hülyék a KRESZ-hez.
2023. máj. 10. 12:04
 27/27 anonim ***** válasza:
68%

Dudalni is lehet am ugy, hogy eppen csak. Meg csak nem is hangosan. Egy tizedmasodpercre kb racsapsz a dudara.

Nem kell it a K-Ny Európa... Ha az ut közepen ballag barki, eleg bunkósag nelkül epp csak jelezni, hogy kene elengedni az autót.

Szigorúbban veve akarmilyen, de létező burkolt jarda megléte eseten az uton közlekedő autós nem feltétlen kell, hogy számítson gyalogosra az út közepén, tehat a baleset elkerülese vegett rendesen "le is dudalhatja" a kismamat babakocsistul is.

2023. máj. 16. 19:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!