Bunkóság dudálni a gyalogosra?
20: nem tudsz meggyőzni, a napi tapasztalatom ez, és igenis van az a minőség, ami használhatatlan. Pont. Nem karcolhatom össze más autóját a babakocsival, mert félig a járdán parkol, és nem fogom üvölteni meg harapásnak kitenni a gyerekem, mert Mari nénik és Józsi bácsik kutyái egy kilométeren keresztül őrjöngenek a kerítésnél és képesek kiharapni. És a szememet sem fogom kicsapatni egy faággal sem, amikor mindössze 160 centi magas vagyok, és mégis... Vannak olyan szakaszok, ahol konkrétan már felmerült bennem hogy végig videózom a járdát és feldobom valami közösségi médiára, hogy véleményezze a kedves lakosság, hogy ez így rendben van e vagy sem. Ez egy napi probléma.
Abban én sem hiszek, hogy ez autós vs nem autós vita kéne hogy legyen, de nekem piszkálja a csőrömet, hogy sokszor ki van jelentve, hogy a gyalog csak passzióból sétál az úttesten. Ja, van ilyen megszokásból sétáló tényleg, de nem egyszer ténylegesen alkalmatlan a járda a közlekedésre.
És ne jussunk már el oda egy kertvárosban (sem), hogy a gyalogosokat szorítjuk alá a szent autósforgalomnak. Egyetértek abban, hogy egymásra figyelni kell és az úttesten koricalo gyalog figyeljen oda, de amikor kezdődik ez az úttestról takarodjon mindenki a biciklistől a gyalogig, mert a zautósé, az nem megoldás.
Dudalni is lehet am ugy, hogy eppen csak. Meg csak nem is hangosan. Egy tizedmasodpercre kb racsapsz a dudara.
Nem kell it a K-Ny Európa... Ha az ut közepen ballag barki, eleg bunkósag nelkül epp csak jelezni, hogy kene elengedni az autót.
Szigorúbban veve akarmilyen, de létező burkolt jarda megléte eseten az uton közlekedő autós nem feltétlen kell, hogy számítson gyalogosra az út közepén, tehat a baleset elkerülese vegett rendesen "le is dudalhatja" a kismamat babakocsistul is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!