Jöhet büntetés, ha a piros-sárga lámpánál már elindultam?
Figyelt kérdés
Már majdnem megálltam, mert ugye piros volt a lámpa, de közben piros-sárgára váltott, így visszatettem sebességbe a kocsit és továbbmentem. Még a lámpa előtt voltam kicsivel, tehát lehet, hogy addigra zöld lett.2023. máj. 5. 20:20
11/11 anonim válasza:
Nincs olyan KRESZ-szabály, ami meghatározná, hogy mikor indulhatsz.
Annyi van, hogy ha világít a piros, nem hajthatsz be a kereszteződésbe. Pontosabban meghatározva, a megállás helyét jelző útburkolati helyet, ill. ennek hiányában a lámpa vonalát nem haladhatod meg a piros ideje alatt.
Ha meghaladtad, lehet büntetés abban a nem túl valószínű esetben, ha felvétel készült rólad.
Ha nem haladtad meg, nem lehet büntetés. Azt nem tiltja semmi, hogy a megállás helye előtt mozogjon az autó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!