Akit ittas vezetés miatt megbüntetnek, az miért mehet utána ugyanúgy az autójával?
Csak tipp: régen megengedett volt némi alkohol. Vagy helyesebben megtűrt.
A zéró a magyar általános gyakorlat miatt lett bevezetve. Ha szabad egy deci bor, akkor az fél üveg. Az 50-es limit az 60-70 stb.
A módosításkor talán úgy gondolták, hogy a rendőr ne vegye el helyben a jogsit szabálysértés esetén. Nem biztos.
Elhiszem, hogy úgy történt, de okkal csodálkozik mindenki.
Ha a szonda pozitív eredményt mutat, vérvételre is beviszik az illetőt, mert a szonda nem pontos, és vannak értékhatárok, ahol ezrelékek döntenek.
Azt tudom elképzelni, hogy nagyon minimális alkoholt mutatott a szonda, ami közel volt a nullához, de nem nulla.
Vezetni viszont akkor sem engedik, szabálysértés, de még nem bűncselekmémy, és ha az illető elismeri, hogy ivott, nem kell vért venni tőle.
Angliában élek és vezetek is. Évekig én itt is tartottam, hogy semmit nem iszom ha vezetek. Amúgy is ritkán iszom akkor se sokat.
Itt nincs zéró tolerancia, így kipróbáltam, egy korsó sör után a vezetést.
Úgy sem volt rám és a vezetési képességre semmilyen hatással, hogy nem szoktam inni. Valójában egyáltalán nem éreztem, hogy bármit is írtam volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!