Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ha egy út kétirányú, de idő...

Ha egy út kétirányú, de idő közben egyirányúvá válik, milyen tábla jelzi?

Figyelt kérdés
Pesten van egy utca, amelyok a felénél egyirányú lesz, szemből utánna nem érkezhet autó, nekem meg ugye balra lehúzodva kell balra kanyarodnom. Oktatóm jelezte a táblát de alig tudtam megnézni.

2023. máj. 3. 17:24
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
69%

A 7. válaszon mi a hiba. Gyakorlatban mutatja be a kérdezett helyzetet.

Csak egy behajtani tilos tábla van kitéve. Ennyi az egész.

2023. máj. 4. 07:16
 12/20 MGéza ***** válasza:
7%

"Pesten van egy utca, amelyok a felénél egyirányú lesz, szemből utánna nem érkezhet autó, nekem meg ugye balra lehúzodva kell balra kanyarodnom"

Magyarán egy kereszteződésnél. Elég baj, ha nem ismered fel a "behajtani tilos" illetve a "kötelező haladási irány" táblákat.

Behajtani tilos mindkét irányból:

[link]

Behajtani tilos az érkezési irányból:

[link]

Kötelező haladási irány az érkezési úton van kirakva vagy akadály kikerülését vagy be nem látható egyirányú következik annak elkerülése végett, fehér nyíl egy kerek kék táblában:

[link]

Az út haladási irányát kék négyzet alapon fehér nyíl jelzi, tájékoztató jellegű.

2023. máj. 4. 09:13
 13/20 A kérdező kommentje:

Utolsó, nem értetted a kérdést, de csak fröcsögsz :D

Amúgy is, ha ilyen idegesen vagy képes válaszolni egy olyan ember kérdésére, amit ő maga akkor épp nem tudott (lévén azért kérdezünk) akkor inkább hagyjd el az oldalt. Semmi értelme itt lenned, akkor kérdeznek emberek ha nem tudnak valamit, te meg azért írsz ilyen stílusban? Csodás tanár lennél :D

Amúgy is ma sikeres forgalmi vizsgát tettem, és a vizsgabiztos is megdícsért, milyen ügyesen vezetek. 1 hibapontom lett, hogy bizonyos helyzeteket lassan ismerek fel még, de ez majd javul. Az ember folyamatosan tanul, lát valami új megoldást. Pl ez az új oktatóm annyi új forgalmi szituációt mutatott meg, hogy nem igaz. A régi meg csak a viszalgaútvonalakat nyomatta és egyszerűen nem tanul meg úgy az ember vezetni, figyelni és táblákat meglátni. Azt ha új helyzetbe találja magát, megbukik. Ugyan így voltam én is.

Amúgy kifogtam ezt a pályát, amit kérdeztem és a pár embernek akik válaszoltak itt, felismertem előre. Egyszerűen néha az ember megy és annyi infó éri, hogy nem tudja pontosan megjegyezni a táblát, amit lát, ugyan így voltam én is. De köszönöm még egyszer akik itt segítettek minden féle megjegyzés nélkül :)

2023. máj. 5. 10:51
 14/20 MGéza ***** válasza:
48%

#14: Nem az oktatódnak kéne megmutatnia hogy milyen táblát nézz, hanem neked kéne tudnod hogy a tábla mire figyelmeztet. Inkább nézd át párszor azt az e-learning tananyagot amíg még elérhető, mert nagyon nem vagy képben, a táblák jelentését fejből vágnod kéne, anélkül még oktatóautóval sem volna tanácsod vezetned.

"Pesten van egy utca, amelyok a felénél egyirányú lesz, szemből utánna nem érkezhet autó, nekem meg ugye balra lehúzodva kell balra kanyarodnom."

Tehát ez egy kereszteződés, azt se tudod hol vagy, mert ez nem csak úgy a felénél egyirányú lesz. :) Az olyan helyzet, amelyet a 7-es válaszban mutatnak de amit leírsz, az egy kereszteződés. Lepontozáshoz persze megy, de az úton ilyen felszínes tudással csak veszély vagy a többi közlekedőre nézve.

Azt sem érdekel ha egy százalékos lesz a válaszom, attól te sem leszel okosabb meg a többiek sem akik azt sem értik miről kérdezel.

2023. máj. 5. 11:45
 15/20 A kérdező kommentje:

De, pont ez az, hogy a felénél lesz egyirányú, és csak balra lehet kanyarodni. Egy forgalmi rend változás tábla jelzi előre, utánna meg kint van az egyirányú tábla. Lehet csak ideiglenes megoldás, arra van útfelujítás is, de ugye bal szélre kell sorolni ha kanyarodik az ember ott.

“ mikor még az egyirányú utca táblát sem ismered.”

Bunkó paraszt vagy, és még mindig nyomatod a stílust. Csak az van :D Nyílván felismertem a táblát de az előtte lévőt nem értettem, miért volt kint. Most már tudom.

Amúgy a helyesírási szótárral szembe mehetnél, az hasznos volna. De vérprofi zseni autós :D

Mindig a hozzád hasonló nagypofájúak hoznak balesetet szituációkat, még a vizsgán is lazán megelőzött egy autó a záróvonalon. Meg többel mennek mint 50…

2023. máj. 5. 15:11
 16/20 anonim ***** válasza:
67%
Nincs olyan, hogy az utca közepén változik meg a forgalmi rend (építkezésen kihelyezett ideiglenes táblázást kivéve, de az speciális helyzet). A tábla kereszteződéstől kereszteződésig tart.
2023. máj. 7. 09:39
 17/20 anonim ***** válasza:
72%
#15 Tudja ő is nagyon jól, hogy nincsen. Ha lenne, már régen mutatott volna egy képet, vagy belinkelte volna a google utcaképet. Egyszerűen kellett egy hely, ahol kiélheti frusztráltságát mások rágalmazásával. Nem szeretik otthon, na. Ha belegondolsz, elég szomorú dolog ám ez, én kicsit azért sajnálom.
2023. máj. 7. 09:43
 18/20 anonim ***** válasza:
#17 *#16
2023. máj. 7. 09:43
 19/20 anonim ***** válasza:
77%

15.

A felénél lesz egyirányú - írod.

Majd azt, hogy kanyarodni lehet?

Hova? Garázsba, kertbe?

Az út felénél nem lehet kanyarodni.

2023. máj. 7. 11:57
 20/20 anonim ***** válasza:
84%

19.-kel tökéletesen egyetértek!

Zavarosan ír, hiába nyomtok pirosat.

Ha a kereszteződés előtt is Kossuth Lajos utca, meg utána is, az közigazgatási kérdés, nem közlekedési.

Az ott lévő táblák nem az út(szakasz) felénél, hanem a végén vannak.

Ha ilyenről kérdezel, akkor sokkal nagyobb a baj, mintha valóban két kereszteződés között lenne behajtani tilos tábla. Van rá példa.

Ha már kocsiban ülsz, akkor túl vagy a sikeres kreszvizsgán. Hogyhogy nem tudod, milyen táblák lehetnek ott? Azt nem az utcán kell megtanulni, csak felismerni szükséges.

Az ország tele van ilyen helyekkel, nem csak Pest. És Pesten legalább száz ilyen van.

Ha szemből nem érkezhet autó, akkor kék téglalap alapon felfelé mutató fehér nyíl mutatja, hogy egyirányú az út.

De akkor mehetnél egyenesen tovább, és miért is kellene kétirányúból balra húzódnod?

2023. máj. 8. 07:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!