Mi célja van a képen a kétirányú forgalmat jelző táblának?
Beugrott most ez az 50-100 m a kreszből. És ha az elágazásnál nincs már további egyirányú tábla akkor kétirányú (ahogy előre jelezte a tábla) értem most már köszönöm.
Annyit hozzátennék, hogy tudok olyan kereszteződést ahol elég rövid az utca is, így csak pár m-rel a betorkollás előtt van kitéve a tábla.
- Jobbra kötelező haladási irány azért van mert az egyenesen lévő utcába behajtani tilos (másik fége felől egyirányú)
- A kétirányú közlekedést jelző tábla után várhatóan már nem egyiárnyú
- a zsákutca tábla pedig azért van, mert a z akkor még kétirányú út beletorkollik egy szemből egyirányú utcába, ahol szabályszerűen nem haladhatsz tovább (hmm...én pont egy ilyen utcában lakom, a zsákutca a házunk elé van kitéve...:))
A másik ötleted a helyes.
A veszélyt jelző (háromszög alakú) táblákat a veszély előtt adott távolságra kell kihelyezni.
Tehát kb. ezt jelenti: "Vigyázat, ez az egyirányú utca 50 méter múlva kétirányú lesz."
Oké. Akkor ha jól értem az összes választ a veszélyt jelző háromszög tábla figyelmeztett, hogy hamarosan kétirányú forgalomra lehet számítani, de nem a táblától kétirányú.
Köszönöm a segítséget mennek a jó kezek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!