Milyen esetben kell és mikor nem kell besorolni a parkoló autók közé jobbratartás végett a kétirányú utcán?
Konkrét szituáció:
Kétirányú utcán haladok, és jobb oldalt autók parkolnak végig, elfoglalva a jobb oldali sávot. Ezért bal oldalon haladok, a szembejövőket elengedve természetesen (behúzódok ilyenkor a parkoló autók közé). A jobb oldalt szinte végig elfoglalják ezek a parkoló autók, a legnagyobb "hézag" ami előfordul, kb 3 autónyi. Épphogy befordulok a hézagba, már fordulhatok is ki onnan. Nem jön senki szemből.
Köteles vagyok e behúzódni arra a pár másodpercre is a parkoló autók közötti hézagba jobbra tartás végett, ha nem jön senki szemből?
Nem voltunk ott melletted, a vizsgabiztost sem ismerjük.
Nem hinném, hogy méterben, autónyi helyek számában meg lehetne határozni, mikor kell visszamenni.
Annyi bizonyos, hogy akadályozni nem szabad a szemből jövőket. Ez megint olyan, hogy de ha…
Ha nem jön senki szemből, és úgy kezdesz kerülni több autót, közben mégis jöhet valaki, pl. kikanyarodik oda. Tehát nem is láthattad.
Ennek bele kell férnie.
Ide-oda cikázni sem kell.
Szerintem nincs meghatározva centiben/méterben a "hézag" mérete.
A jobbra tartás a lehetőség szerinti jobbra vonatkozik. Ha ott autók állnak, akkor nem tudsz rajta haladni. Csak akkor kéne visszasorolnod jobbra, ha tartósan tudsz benne haladni.
A szembe jövőket viszont nem akadályozhatod, ha jönnek szemből, félre kell állnod. Illetve a kereszteződésnél kell jobbra állnod (itt elméletileg már nem lehet parkoló autó ), hogy az esetlegesen neked jobbról kanyarodó be tudjon kanyarodni.
Kérdezd meg az oktatót mit tudsz tenni ilyen esetben. (szerintem volt valami más hibád is, vagy csak szimplán meg akartak buktatni)
7-es!
Nem vitázom veled, nem is voltunk a helyszínen, meg lehetőség szerintit írsz, de ilyen helyen elég nehéz ez:
Ajtónyitásnyi távolságot is kell tartani, de itt ha hozzáérek, végig súrolom a várakozó autókat, akkor sem maradna elég hely.
Itt nm ritka, hogy a jobb oldal szinte teljesen telített, és még az 5 métert sem tartják a kereszteződésnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!