Hogyan lehetnék jó sofőr?
Egy vagyonba került a jogosítvány, viszont a megszerzése óta csak dísznek jó. Először az első gyakorlati órán ültem volán mögött, az előtt soha. Addigra túl voltam a kresz vizsgán és benne volt a szüleim pénze is. Hiába éreztem, hogy ez nekem nem fekszik, végig csináltam. És ha már végig csináltam, jó lenne ha használni is tudnám. A felmerült problémák: Nem bíztam a reakció időmben ezért sokszor lassabban mentem, mint szükséges. A tanárom leggyakrabban azért szólt rám, hogy menjek gyorsabban. Nem tudtam felvenni a forgalom ritmusát, mert nem érzem magam biztonságban. Ha többel mentem, mint szerettem volna, rástresszeltem és nem vettem észre alap dolgokat sem. Százszor eljátszottuk hogy a tanár fékezett helyettem. A másik stresz forrásom, hogy az agressziót nehezen viselem. Ha ledudáltak vagy kivágtak elém hirtelen, akkor megijedtem, leblokkoltam. Hiába ültem tanuló autóban, semmi tolerancia nem volt felém. Tanuló autó nélkül még egyébbel is számolhatnék, attól félek. A bekiabálás, káromkodás egy dolog, de nekem erős félelmem az is, hogy valaki kirángat és megver egy vitás helyzetben. Sajnos voltam szemtanúja olyan esetnek, ami majdnem idáig fajult. (A fővárosban lakom.) Nálam leblokkoláshoz vezet az is, ha tudom hogy időre kell megoldjak valamit. Előfordult ez bonyolultabb kereszetődéseknél. Ha tudtam, hogy másodperceim vannak felmérni a helyzetet, akkor nem ment, de ha gyalogosan találkoztam egy hasonló hellyel, akkor azonnal tudtam, mit tennék sofőrként.
Mostanra már elég régen volt, hogy letettem a jogsit. Újra kéne venni az órákat, mielőtt megpróbálok egyedül vezetni. De tartok tőle, addig nincs értelme megint bele ölni a pénzt, amíg ilyen vagyok. :(
(Mielőtt valaki megkérdezi: úgy lett meg a vizsga, hogy olyan útvonalat húztam amit addigra fejből tudtam. De sehol máshol nem lenne meg és ezért nem is vezettem még egyedül soha.)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!