Műszaki vizsgán megbukhat az autó? (ld. részletezve)
Az autómat átvizsgáltattam (Suzuki Swift 1.0 1999-es ferdehátú, 190e km), az alábbi hibákat találták:
- első tengely gömbfejek: jobb axiál kopott
- első tengely szilentek: J+B első lengőkar hátsó szilent repedezett
- repedezett fékcsövek
- jobb külső féltengely gumiharang szakadt
A fentiek alapján melyeket érdemes javítani, h átmenjen a műszaki vizsgán? Rövidesen eladásra kerül az autó, így nem akarok rá feleslegesen költeni egy ilyen öreg autóra.
A fékcső és a szakadt gumiharang 100% bukás. A repedezett szilent attól függ mennyire repedezett, meg a vizsgabiztos ingerküszöbén is múlik, szóval az is lehet bukás, de nem biztos. A lógó gömbfej miatt nem bukik meg, mivel vizsgán végig lábon van az autó, úgy pedig nem lehet észrevenni, viszont egy 5 ezer forintos axiálon szerintem nagyon nem kéne garasoskodnod, még akkor sem ha eladás lesz a sorsa.
Én mindenképpen javasolnám mindet. Az első kivételével mindet ha tényleg csak a vizsga a lényeg és biztosra akarsz menni. Csak az utolsó kettőt ha be mered próbálni az 50% esélyt.
Utolsó kettőt mindenképp megkell csináltatni mert az garantált bukás. A repedezett szilentekbe annyira nem szoktak belekötni, de ha kifogsz egy olyan vizsgabiztost aki 100% ig precíz akkor belefog kötni és szintén bukás. A kopott gömbfej is granatált bukás mert én 3 autónál is jártam úgy hogy nem vettük észre és igaz előzetes műszakin volt az autó de kiszúrták és mondták hogy az már bukás így cseréljük ha sikeres vizsgát akarunk.
Az utolsó kettőre visszatérve, a repedt fékcső az már komoly hiba szóval mindenképp cseréltesd és ne is nagyon használd így mert lehet holnap épp fékezned kell egy nagyot és a nyomástól már szét is nyílhat a cső ami végett a fékfolyadék kifolyik és akkor egyáltalán nem lesz féked. Szóval az az első amit csináltass meg, mindenképp. Bármilyen gumiharang ami szakadt, sérült, repedt, ereszti ki a zsírt, olajat bármit már bukás. Azoknak épp állapotban kell lenniük és persze száraznak. Ami alatt azt értem ne ússzon a zsírtól, olajtól.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!