Igazából anyi lenne hogy ki járt már úgy és menyi időre hogy délután 16:00-17:00 körül ivott kettő sört és volán mögé kellet ülnie s a szonda 0,33 fujt és elvették a vezetői engedélyét?
Életemben egyszer volt olyan, hogy volán mögé KELLETT ülnöm. A gyereket vittem a balesetire, eléggé ordított, de szerencsére csak a lába tört el.
Neked mi volt olyan fontos, hogy kockáztattad érte a saját és mások biztonságát?
Szerintem senki, délután 4-5 körül senki nem iszik sört, akinek 0,01% esélye is van arra, hogy még aznap volán mögé kell ülnie. A többségnek ez még amúgy is munkaidő. Egy korty sör után sem vezetnék, egyrészt mert szeretem a jogsim, másrészt meg bártender is voltam, sokat jártam utána, elképednél, hogy mit művel minimális alkohol a központi idegrendszereddel attól függetlenül, hogy az agyad ultra üzemmódba kapcsol és emiatt nem veszed észre. Egy balesetnél ennyi is sorsdöntő lehet, amely országokban nem zéró a tolerancia, ott is azonnal más a helyzet, ha toleranciahatáron belül, de fogyasztott alkoholt a vezető egy baleset esetén.
Amúgy meg nem tudom, te hogy sörözöl, de 16-17 körül 2?? Vízből iszol kb. 1 óra alatt 1 litert???!!!
Nagyon sok alkoholista járt már úgy hogy ivott és lebukott.
NAgyon jó hogy az ilyenektől elveszik és megtanítják vele hogy mi az amikor leszarja a szabályokat és embereket tesz ki élet veszélynek.
Sem előre gondolkodva, sem utólag nem tűnik jó ötletnek alkoholt fogyasztani és utána vezetni, azért egy ilyen mennyiségnek kell 4-6 óra a teljes bizonyossággal kiürüléshez.
Külföldön vezettem már csekély mennyiségű alkohol fogyasztása után és olyan nagyon masszív hatása nem volt ugyan rám, de mégsem igazán komfortos érzés.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!