Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » 22. Óránál tartok és még...

Xsedan kérdése:

22. Óránál tartok és még sokat hibázom. Tanácsot valaki ? B kategóriás autó vezetés

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Hódmezővásárhelyen vagyok tanuló vezető. Nem túl bonyolult helyek vannak. kb fejből tudom már nagyjából, mit szoktam elrontani is.

Viszont az a gond, hogy mégsem megy jól. 22. Óránál már nem így kellene mennie..

és az a gond, hogy ha elrontok valamit utána meg is tudom mondani mit hibáztam. Sokszor a körültekintés nagyon kevés az oktató szerint, és van hogy indexelni is elfelejtek, illetve sokszor visszaváltani is.

Nem vagyok feledékeny, mégis ezek sokszor előfordulnak velem.

Egyébként oktató nélkül is vezettem egy darabig folyamatosan, akkor ezeket nem felejtettem el soha.

Mikor nàla vezetek elég gyakori, de ezek a hibàk akkor jönnek elő mikor az első hibát megvétem, akkor rám szól és mint egy kártyavár borul az egész egyre inkább szarabbul vezetek.

Sokszor kiabàl, meg nem elmondja hogy mit hogy kellett volna, hanem gúnyt űz abból amit csináltam és kiabál, hogy ÚGY VAN AZ NEM KELL VISSZA VÀLTANI MENJÜNK BE 3ASSAL KÖRF.-be stb.. nem nagy dolog de nagyon zavaró. Simán mondhatná, hogy vegyem vissza.

És most nem tudom, hogy az oktató miatt van-e vagy ez csupán az èn hibám. Várom a véleményeket, hideget, meleget, tanácsokat. Köszönöm.

2023. ápr. 17. 15:57
 1/7 anonim válasza:

Első hallásról lehet, hogy stresszesnek érzed magad ebben a helyzetben, meg akarsz felelni az oktató előtt, vagy csak ilyen a környezet a tanulóautóban, azaz az oktató tényleg durván bánik veled (ami valahol esetleg jogos is, mert félti az autóját).

Nem jó dolog idegesen vezetni, ha gondolod próbáld megbeszélni vele, hogy ne üvöltse le a fejed egy-egy hiba miatt, mert ez tovább rontja a helyzetet, csak stresszesebb leszel tőle.

Az óraszámnál tök mindegy hogyan megy. Ismerek olyat is, aki 60 óra felett vezetett, mire elment vizsgázni, mert szintén ideges típus, de legalább nagy rutinra tett szert. Mindenesetre ha nem érzed magad jól a környezetében próbáld vele megbeszélni.

2023. ápr. 17. 16:15
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Válts oktatót,ha megzavar a stílusa, nem vagy hozzákötve.
2023. ápr. 17. 16:21
 3/7 anonim ***** válasza:
75%
Ezzel az oktatóval nem lesz jobb. Direkt idegesít. Egyébként meg nagyobb körforgalomba lehet menni hármassal, meg amiben szinte egyenesen mész is ki. Meg ha nem csúszik az út. De ő szemét. Ha tudsz váltsál oktatót. Szerintem hónapok kellenek, mire egy kezdő magabiztosan kezeli az autót, oda sem figyelve. De most még koncentrálni kell és ebben zavar és idegesít, ez a baj.
2023. ápr. 17. 16:22
 4/7 anonim ***** válasza:
0%
Azt tanácsolom hogy ne hibázz.
2023. ápr. 17. 16:57
 5/7 anonim ***** válasza:
60%
Oktatóváltás! És 22 óra után nem kell jobban menni. Mindenkinek van egy üteme. Azért, mert 29 a megszabott kötelező, te lehet csak a 45. után leszel olyan szinten, hogy ügyesebb legyél. Én 75 órát vettem, de valójában abból közel 20at rettegve, megalázva és nem egyszer sírva végeztem, mert az oktató kb ugyanilyen szint volt. Aztán kerestem egy olyan oktatót, aki nem egy passzív-agresszív istenkirálycsászár volt, hanem egy OKTATÓ, egy EMBER, aki a igaz hogy több mint 50 órában, de megtanított vezetni. Érden tanultam, fél éves a jogsim, és ma már egymagam Pesten is vezetek. Nem csak a peremén, hanem belváros, körút, minden. Szóval keress másik oktatót. Kérdezd meg az ismerősöket, ők kikkel tudtak jól kijönni.
2023. ápr. 17. 17:38
 6/7 anonim ***** válasza:
0%
Húszezer az oktatónak, húsz a vizsgabiztosnak, elsőre menni fog a vizsga.
2023. ápr. 17. 17:55
 7/7 anonim ***** válasza:
74%
#6 nem a vizsga a fontos, hanem hogy friss jogsival ne csináljon nagy bajt.
2023. ápr. 17. 19:17

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!