Fizikailag már nem létező vágány (sínpár) miért van sok helyütt még vasúti átjáróként biztosítva?
Bizonyára sokan ismerünk olyan fénysorompókat amik mögött semmilyen vasúti közlekedésre alkalmas szakasz sincs már, akár sok-sok éve.
Ezeket miért nem szerelik le? Miért működnek?
Költséges a kiiktatásuk? Ha csak lekötnék ellopnák őket? Ha van 1 ezrelék esély, hogy újból lesz -akár évtizedes viszonylatban- ott vasútközlekedés, akkor inkább fenntartják és karbantartják őket, mert költséghatékonyabb, mint ha később újat telepítenének? Vagy sorban vannak kötve mint a régi karácsonyfaizzók, és ha kiemelem, akkor a következő szakaszon is elmegy a fény? :D
Mert ha a jelzőkészülék.működik, és szabad jelzést ad, megállás nélkül lehet tovább hajtani
Amennyiben nincs jelzőkészülék, vagy nem működik, kötelező megállni az átjáró előtt.
1-es, de ha az András-keresztet is leszednék, akkor az nem minősülne vasúti átjárónak, csak egy zökkenő lenne a sínek miatt.
Én is sok helyen látom ezt, kérdező, olyan helyeken, ahol már el se tudna menni a vonat, mert pl. benőtte a növényzet a síneket. És én se értem az okát.
Hivatalosan megszüntetni a vasútvonalat - na ez az, ami bonyolult és nem éri meg. Ha hivatalosan nincs megszüntetve a vonal, akkor nem lehet csak úgy levenni az andráskeresztet az átjárókban.
"és szabad jelzést ad" SOHA nem ad szabad jelzést egyik fénysorompó sem...
Vasutas vagyok, rengeteg olyan dologgal találkozok, amiket meg kellene már szüntetni, mert teljesen biztos, hogy arra már soha, a világ végéig nem lesz szükség.
Néha a helyi vezetők meg is próbálkoznak elindítani egy megszüntetést, de a területi igazgatóságok egy idő után visszadobják a javaslatokat.
A közlekedésfelügyeletre szoktak hivatkozni általában. Rengeteg pénzbe is kerülne, meg még több papírmunkába, dönteni meg senki nem mer. Kb. akkor lehet bármit is megszüntetni, ha minisztériumi döntés születik egy vonal elbontásáról.
Ezt a világot Moldova is megénekelte:
Köszönöm a válaszokat.
Ez tényleg irtó vicces MontyPythoni, hogy a vonalmegszüntetés annyira komplikált papíron, hogy inkább fenntartják látszatát annak ellenére, hogy nincsenek sinek. Az csak pótolható hiányosság. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!