Hogyan kell áthajtani sok vágányos vasúti átjárónál?
A vágányok két oldalán biztosító lámpa és sorompó van, de a vágányok nem egymást követik, hanem autónyi közökkel 1-1-1-1-2 vágányos elrendezésben.
Ilyenkor a vágányok között körül kell nézni és lassan csorogva szabad csak áthajtani vagy ha fehér a lámpa, akkor simán csak átmegyek rajta, mert nem jöhet vonat egyik vágányon sem?
Alapvető előírás, hogy vasúti átjárón csak kellő körültekintéssel mehetsz át.
"Ilyenkor a vágányok között körül kell nézni és lassan csorogva szabad csak áthajtani vagy ha fehér a lámpa, akkor simán csak átmegyek rajta, mert nem jöhet vonat egyik vágányon sem?"
A fehér nem egyenlő a közúti lámpa zöld jelzésével, csak annyit jelent hogy a jelzőberendezés működik. Ha ráhajtasz, akkor egyenletes sebességgel kell áthaladnod, lassítás vagy megállás nélkül.
A fehér az nem azt jelenti hogy nem jön vonat , hanem azt hogy működik a fénysorompó.
EZt külön is tanitják.
Igen ezzel tisztában vagyok, csak eddig még nem találkoztam ilyennel, hogy sok vágány van és köztük kocsihossznyi üres hely. Egyetlen körültekintéssel nem látom be az összes vágányt, ezért nem volt evidens, hogy akkor minden ilyen köznél vegyen le a lábamat a gázpedálról vagy folyamatos kisgázas haladással menjek és közben nézegessek balra-jobbra.
Egyébként ha azt látom, hogy jön vonat, de távol van, olyankor mi van? Elvileg a vágányok között meg tudok állni, de gyakorlatilag meg ez azt jelenti, hogy beszorultam a vasúti kereszteződésbe (két lámpa közötti terület), ami kerülendő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!