A biciklit, vagy az elektromos rollert tartjátok veszélyesebbnek vezetni, közlekedni?
Szerintem a roller veszélyesebb:
1) nem tisztázott a rá vonatkozó jogi szabályozás
2) a kis kerekek miatt könnyebben blokkolnak a kerekek fékezéskor, rossz úton nehezebb irányítani, összességében kevésbé stabil.
Elektromos rollert egyértelműen
A kis kerék mindig kis úthibában megakad és a következő pillanatban már azon kapod magad, hogy fél centiről szemléled az aszfaltot.
Én már estem vele, a fogam bánta.
A roller az nem közlekedési eszköz, inkább egy gyerek játék csak.
Nagyon könnyű pofára esni vele és kész.
5-ös, e boomer kommentnek eléggé ellentmond az, hogy bizony ma már a rollerek 99 százalékát az emberek közlekedésre használják, tehát akkor mégiscsak közlekedési eszköz.
Én praktikusnak tartom ugyan, de a kis kerékméret és a rossz általános stabilitás miatt borzalmasan veszélyesnek is.
Igaza van a 4,5,6,7,8-as hozzászólóknak.
A roller nagyon veszélyes , főleg a hazai járdákon, utakon.
A kisméretű, rugózás/ lengéscsillapítás nélküli kerekek egy másodperc alatt keresztbe fordulhatnak, emiatt pedig egyből esés következik.
Magától az eséstől is súlyos/akár halálos sérülés keletkezhet, ha meg a rolleres mögött egy nagytömegű másik közlekedési eszköz ( motor, autó, teherautó, stb.) jön, és nem tud kerülni , mwgállni, akkor szintén végzetes következmények jöhetnek.
Én is estem már többször rollerrel, kis kavics vagy kisebb gödör miatt.
Vigyázzatok vele !!!!
Roller=kicsi kerék
E-bike=nagy kerék
Ez a kettő szerintem elég atgondolva, utánaolvasva.
PS.: bringas ismerős meg nem törte ki fogát, rolleres igen.
Ok, a bringasoknál nem menő, ha ilyen van, rollereseknél láttam fb csoportot sérülésekröl. Külön khmmm fun, hogy aki a másik alá kommentelt, feltűnik uo sérüléssel később, amit a bukó megoldott vna... khmmm evolucio
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!