Éjszaka megelőzött egy autó hangosan rezegve,fütyülve, őzriasztó lehetett neki felszerelve?
A múlt héten Németországban mentünk a pályán és elhúzott mellettünk egy osztrák kis dobozos autó hangosan fütyülve, de picit rezegve.
Már messziről lehetett hallani ahogy mögöttünk közeledett.
Nem kipufogó erősitő volt neki meg ilyesmi és az egyik ismerősünk mondta hogy ez egy őzriasztó, de nem tudta megmondani hogy milyen.
Először azt hittük hogy a fékünk lett hangos ill. szorul, aztán meg elhúzott mellettünk a fütyülős autó. :)
Azt hiszem új Citroen Berlingo volt nem régi ócskavas. Ha letért volna egy pihenőbe, megkérdeztük volna.
Gondolkozom valami jobb őzriasztón mint pld. ami ennek az autóján volt olyasmin.
Tudom, tudom nem 100 % de legalább 10 %-ban csak segit elriasztani a vadállatokat.
Az őzriasztót te nem hallod. Valami ékszíj, vagy hasonló adta a hangot.
Az őzriasztó humbug. Oké, hogy az őz hallja, de az őz a normál motorhangot is hallja, és ha attól nem ijed meg, akkor az őzriasztótól se. Sőt, valószínűleg az ékszíjak jó állapotban is adnak ki olyan magas frekvenciájú hangokat, mint az őzriasztó, csak te azt se hallod.
2: Hát akkor lehet hogy igy volt ahogyan irod. :)
Egyébként a mostani autók gyári tompitott ledes ill. ledes refi sem zavarja meg őket? Valamelyik személyautón láttam már rövid ledes fényhidat elöl a rendszámtábla alatt. Gondolom azzal jobban észrevenni az őzeket, persze csak akkor lehet használni ha nem jönnek szembe.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!