Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Megbüntethetnek a jobbra...

Megbüntethetnek a jobbra tartási kötelezettség megsértéséért ha nem tartok fel senkit?

Figyelt kérdés
Van egy párhuzamos közlekedésre "alkalmas" útszakasz amerre napi szinten járok. A jobboldali sávon viszont katasztrófális az úttest állapota. Óriási kátyúk mindenhol, az aknafedelek 5-10 centi mélyen besüllyedve. Ha nem jön mögöttem senki gyorsabban általában mindig behúzódok a belső sávba, ha jönne valaki akkor elengedem. A múltkor hajnalban mentem az adott útszakaszon, szokás szerint a belső sávban. Más autó nem is közlekedett arra, de a rendőrök kint kameráztak. Szerintetek kaphatok bírságot azért mert a belső sávban haladtam?

2023. márc. 15. 11:15
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Nincs határ. Bármekkorát kikerülhetsz, mert nem tudhatod távolabbról, valójában milyen mély, amit látsz.

Csak nem haladhatsz folyamatosan a másik sávban erre hivatkozva.

2023. márc. 16. 05:11
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Addig örülj, amíg ki nem bsznak oda egy 30-as táblát az úthibákra hivatkozva és utána már tényleg nem fogja érdekelni a zsernyákokat hogy miért mész a belső sávban, ha gyorshajtásért is lekapcsolhatnak :-)
2023. márc. 16. 13:05
 13/19 A kérdező kommentje:
Vannak olyan utak ahol még a 30 is sok ha sajnálod a kocsidat. Nagyjából lépésben kellene haladni hogy ne üssenek nagyot a kátyúk. A másik lehetőség, hogy iszonyat gyorsan mész, és akkor a kerekeknek nincs idejük belehuppanni a gödrökbe.
2023. márc. 16. 20:40
 14/19 anonim ***** válasza:

Igen!! Lásd Gáspár Bea esete:

"Bea a családjával tavaly novemberben este a 21-es főúton tartott hazafelé, amikor a kétszer kétsávos úton frontálisan ütközött egy másik autóval, amely a menetiránnyal szemben haladt. A bíróság Bea asszonyt is elmarasztalta, mivel a bíró szerint elkerülhető lett volna a baleset, ha Gáspárék nem a belső sávban mennek."

2023. márc. 25. 11:51
 15/19 A kérdező kommentje:
Szuper. Akkor ezek szerint ha szabályos akarok lenni akkor kénytelen vagyok átcsattogni a legnagyobb kátyúkon is, még akkor is ha az adott időpontban rajtam kívül egy lélek nem közlekedik arra. Mert az az útfelület amit a közút kezelője megfelelőnek tekint az megfelelő a közlekedésre. És itt nem arról van szó, hogy van egy-két nagyobb kátyú amit ki kellene kerülni, hanem néhány méterenként van valami ami nekem fáj ha belemegyek. Gondolom ha sávon belül szalomozgatok - bár ez nem oldaná meg a problémát- az sem lenne szabályos.
2023. márc. 25. 22:48
 16/19 anonim ***** válasza:
Dehogynem lenne. A #7-ben van linkelve a KRESZ vonatkozó része. Sávon belül szükség esetén kerülgetheted az úthibákat, ebbe nem lehet belekötni. Sőt, a 3.§ alapján még azt is lehet mondani, hogy kötelességed elkerülni a veszélyes kátyúkat.
2023. márc. 26. 07:10
 17/19 anonim ***** válasza:
50%

Ennyit hisztizni néhány kátyú miatt...

Aztán mi van az útviszonyoknak megfelelő sebességgel?

2023. márc. 26. 07:22
 18/19 anonim ***** válasza:
50%
Leszopnak az útviszonyoknak megfelelő sebességgel. A bánatnak kérnek súlyadót ekkora kátyús utakért. Menj végig 27-es, 26-os főúton. Nem vagyok egy gyors sofőr amúgy, én tényleg betartom a határokat is, de nonszensz, hogy lassan 40-50-el kell végig menni. Oké de ne kérjenek érte pénzt. Sz@r tükör aszfalt ami szép 3 hónapig utána meg vége a kocsinak rajta. Te meg kérdező hagyd már abba a sírást. Gáspár Bea esete megtörtént, igen, de kicsi a valószínűsége, hogy veled is megtörténik. Mint ahogy milliárdos sem leszel soha mint ő. Ugyanannyi esélyed van arra, hogy így jársz. Rendőrt nem ismerek aki ezért valaha bárkit megbüntetne, pedig ismerek párat, igazából lehetetlen. Vicces is lenne jönne utánam a 26-oson nínózva mert megyek a belsőbe 😂 eridj a belsőbe nem lesz semmi baj belőle, most ennyi erővel bármiből bármikor lehet baj.
2023. márc. 26. 08:31
 19/19 A kérdező kommentje:
Nem hisztizek, csak felvetettem egy dilemmát. Az útviszonyoknak megfelelő sebesség meg lenne 5-10 km/h mint a fekvőrendőrnél.
2023. márc. 26. 11:29
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!