Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Lehet még valaki jó sofőr...

Lehet még valaki jó sofőr attól, hogy ritkán benéz dolgokat?

Figyelt kérdés
Pl. nem jól méri fel a szembe jövő sebességét, de tanul az esetből. (Nagyobb baleset nélkül). Vagy meghúz egy autót parkolás közben, stb. Ezek nem mind velem történtek, de én is néztem már be dolgokat.EElgondolkodtam utána rajta,őszintén bevéltem a hibáimat magamnak és azóta lekopogom semmi ilyesmi nem volt
2023. febr. 25. 09:22
1 2
 11/13 bazaltkaroly ***** válasza:

Megesik mindenkivel, hogy benéz valamit, akivel nem, az vagy földöntúli erőkkel bír, vagy hazudik. Amíg nincs sérülés, addig semmi baj nincs.

Nagyon sok dolgot kell megtanulni az embernek, amikor megszerzi a jogosítványt. Nem könnyű észben tartani ennyi mindent, ezért van, hogy az ember a jogosítvány megszerzése után tanulja meg igazán a KRESZ és a vezetés valóját. Ezért is "kapsz" csak kezdő vezetői engedélyt két évig.

2023. máj. 2. 13:57
 12/13 anonim ***** válasza:

#11 "Megesik mindenkivel, hogy benéz valamit, akivel nem, az vagy földöntúli erőkkel bír, vagy hazudik. Amíg nincs sérülés, addig semmi baj nincs."

Aki mostanában csinálja a forgalmi vizsgát, az ezek szerint földöntúli lény, mert ott nem lehet benézni semmit, max a holttérbe lehet benézni. Nem tudom, 10 éve milyen volt a forgalmi, de most komolyan ZÉRÓ tolerancia van a legenyhébb szabs -el szemben is. Értsd:

- amikor a stop táblánál nem áll 0-n a sebességmérő legalább 1 mp-ig. Vagy amikor 50-es táblánál a KOCSI mérője szerint 51-el mész. A gyalogos "csalogatás" vs elsőbbség adás megítélése nagyon szigorú. Stb.

Ennek következménye, hogy a vezetett ooraszám átlaga kb 50-80 óra között van, egy jobb autósiskola vizsga sikerességi mutatója max 60%-os. Asszem, ott van az első és utolsó alkalom, amikor az ember tényleg semmit nem néz be...

2023. máj. 25. 15:58
 13/13 bazaltkaroly ***** válasza:
12 Itt most elsősorban azokra értettem, akik már több éve rendelkeznek jogosítvánnyal, és a ritkán előforduló esetek, manőverek kikoptak az emlékezetéből (gyakran megesik, például a rendőri forgalomirányításnál). A fent említett példák is megesnek. Természetesen, amikor frissen tanulja az ember a szabályokat, akkor elvárt a teljes ismeret.
2023. máj. 25. 16:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!