Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Akit zavarnak hogy a futárok...

Akit zavarnak hogy a futárok szabálytalanul parkolnak azok mit tudnának javasolni?

Figyelt kérdés
Kérjenek közterületfoglalást? Akkor ugyanúgy ott állnak majd csak szabályosan, az miért jobb? Vagy körözzenek 2 órát aztán megállnak 3 utcával odább akkor a kiszállítás drágul jóval. Ennek meg az lesz a vége hogy senki nem vállal futárkodást a belvárosban.
2023. febr. 22. 15:53
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
94%
Ha nem vagyok szakértő-döntéshozó, ha tudom, nem megoldott a kérdés, attól még zavarhat?
2023. febr. 22. 15:58
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

A szabálytalan és szabálytalan között is látok különbséget. Hogy kit és mit blokkolsz. De ha pl emiatt nem ér ki a mentő az igen ciki.

Javaslat: kerékpáros csomagkiszállítás. Illetve a forgalmasabb helyeken lehetne utcánként 1-2 hely a futároknak fenntartva max pár perc várakozásra.

2023. febr. 22. 17:16
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Olyan helyre, ahol nem lehet normálisan autóval megállni, és ételkiszállításról van szó (nem pl. bútorról), oda menjen biciklis/robogós futár, ne autós.

Ezen kívül létre kéne hozni ezeken a részeken néhány helyet a futároknak, ahol megállhatnak ideiglenesen. Többféle kialakítást is el tudok képzelni, lehetne ez akár a valahol szélesebb járdán is.

2023. febr. 22. 17:46
 4/11 anonim ***** válasza:
93%
Így van, semmi szükség arra, hogy a kis fiszfasz dobozkákat meg ruhákat teherautó méretű furgonokkal terítsék a város közepén. Van erre drágább, de jobban elférő eszköz: robogó , tricikli, bringa. És igenis legyünk annyira igényesek, hogy a biztonságosabb közlekedés érdekében elfogadjuk ennek a magasabb költségvonzatát.
2023. febr. 22. 18:00
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Azért na... Van a szabálytalan és a szabálytalan között is különbség.

Amikor azt láttam, hogy körúton a futár megállt az út ki_baszott kellős közepén, nem is a kanyarodó, hanem az egyenesen menő sávban vészvillogóval és úgy sétált el komótosan az azért jogosan veri ki a biztosítékot a közlekedők között.

2023. febr. 22. 21:54
 6/11 anonim ***** válasza:
Amúgy azt mondom, amit fentebb írnak. Bizonyos helyekre csakis motoros vagy biciklis futárt kellene engedni.
2023. febr. 22. 21:59
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

És a sértett futárkának van esetleg meglátása, hogyan lehetne orvosolni a problémát, vagy csak háborgás a kérdés?

Egyébként vannak nagyon jó citylogisztikai projectek és koncepciók, de akkor meg azért menne a sírás, hogy mennyi futárnak nem lesz munkája

2023. febr. 23. 10:12
 8/11 Alex Fly ***** válasza:
26%

Aki nem képes normálisan közlekedni, az kapja meg a jól megérdemelt büntetését; visszaesőként pedig mondjon le a jogosítványáról. Akár futár, akár nem...

Ennyi. Nem kell túlbonyolítani.

2023. febr. 24. 05:24
 9/11 anonim ***** válasza:
Ez nehéz kérdés. Én voltam futár régebben és ismerős a probléma, többek között ezért is mondtam fel. Van tervezve maximum 5 perced, hogy kézbesítsd a csomagot, parkolni meg sehol nem lehet szabályosan. Az egyik megoldás az lenne, ha minden utcában lennének áruszállításra kijelölt parkolóhelyek ahol 5-10 percre vagy a rakodás idejére meg lehetne állni. Jó ötlet a kerékpár vagy robogó is, de ezek csak egy bizonyos csomagméretig működőképesek.
2023. febr. 24. 11:17
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Bizonyos zsúfolt helyeken be kell tiltani a csomagok házhozszállítását. Van már elég csomagautomata, ill. lehet bővíteni az automatahálózatot. Meg persze postán maradóra, vagy csomagpontra is lehet küldeni. Ezzel csökkenthető a forgalom, és a jövőben egyre többen fogják ezt a lehetőséget választani.
2023. febr. 26. 00:01
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!