Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Veled már volt olyan hogy...

Veled már volt olyan hogy majdnem elütött az autó?

Figyelt kérdés

2023. febr. 21. 11:45
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Engem busz ütött el majdnem.
2023. febr. 21. 19:45
 12/20 anonim ***** válasza:
49%
Nem. Az előző válaszok alapján marha nagy szerencsém van, ugyanis rengeteget közlekedem gyalog a belvárosban (is), és nem vagyok az a fajta, aki átkelés előtt megvárja, hogy megálljon az egész út forgalma. Egyszerűen az emberek döntő többsége határozottságomat látván lassít és elenged, ha pedig mégsem, akkor nem lépek le az útra.
2023. febr. 21. 22:53
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Igen.

Kettő jut eszembe.

Az egyik amikor szimpla zebrán át akartam kelni, bal oldalról elengedtek, el is indultam, jobb oldalról jött egy román rendszámú kisbusz az fékezés nélkül 60al elszáguldott az orrom előtt úgy, hogy én már elindultam.

A másik meg amikor lámpás zebra zöldre vált, el is indulok de ezzel egyidőben azoknak az autóknak is zöldre vált akik jobbra kis ívben kanyarodnak. Na és egy ilyen kis ívben kanyarodó autó sodort el majdnem.

2023. febr. 22. 02:21
 14/20 anonim válasza:
Engem mar elutottek. Majdnem. Csak a lábfejemen ment át az autó kereke.
2023. febr. 22. 16:17
 15/20 anonim válasza:

Amikor kicsi voltam, kb óvodáskorú vagy kisiskolás többször volt közel az autó. Egyszer el is ütött, de csak felborított biciklivel. Volt egy pici háromkerekű biciklim még áttétel sem volt rajt, az elsőkeréken volt a pedál. Ezzel "száguldoztam" a mellékutcában ahol laktunk és néha a falu főutcáján is. Ez a 80-as években volt amikor kevesebb autó volt, de azért akadt.

Amikor nagyobb lettem kaptam egy felnőtt biciklit, azzal már mindenfelé mentem. A felborítós baleset már azzal történt, az úton parkolt egy kisteher, amögül akartam átmenni az út túloldalára, ahol egy másik biciklistárs jelzett mikor indulhatok. Mivel a bicikli nagy volt én meg pici, nehézkes lett volna magam néznem jön e az autó. Amikor szabad utat jelzett elindultam, de pont akkor jött a kanyarban nagy slunggal egy trabi. Azonkívül, hogy felborított nem lett baj, utána mentünk is tovább biciklizni.

Egy hasonló majdnem baleset volt tavaly. Itt: [link]

A zebrán akartam átmenni gyalogosan a külső ív felé. Nézek jobbra, látom jön egy bordó autó, nézek balra nem jön semmi, megint nézek jobbra, látom a bordó autó megáll, hogy átengedjen. Elindulok, már majdnem a felezővonalnál járok amikor kerékcsikorgást hallok balról. Egy fehér Skoda húzott el mögöttem pár centire, szerintem ráment a biciklisávra is, hogy kikerüljön. Elég gyorsan ment, jóval 50 fölött. A bordó autós talán megijedt, lefullasztotta a motorját. Én amúgy nyugodt maradtam, de később belegondolva kellemetlen lett volna ha elüt.

2023. febr. 23. 15:04
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
A munkahelyem olyan utcában van ahol a járda egy szintben van az úttesttel. Gyakran parkolnak, rakodnak árut az egyik oldalon. Kb rendszeres hogy a másik oldali JÁRDÁN akarnak elütni, mert kikerüli a parkoló autót és nem érdekli hogy az egy járda, ő bizony menni akar, akár a “puhatestűn” keresztül is….
2023. febr. 23. 15:10
 17/20 anonim ***** válasza:

#16 vagyok

Konkrétan 5 perce vitte el a karom egy mikrobusz, miközben a járdán sétáltam….

2023. febr. 24. 08:51
 18/20 librikus ***** válasza:
Sötétedéskor -ha nincs járda- járjunk gyalogosan a bal oldalon, a forgalommal szembe. Akkor látjuk az ellenünk jövő járművet, ha túl közel jönne hozzánk, el tudunk előle ugrani. Sok sötétben bóklászó menthetné meg életét.
2023. febr. 28. 17:15
 19/20 MrPifta ***** válasza:
100%
Ütött is el, többször is
2023. márc. 13. 18:22
 20/20 gungasam ***** válasza:
Busz volt. Nagyon fiatal voltam, siheder. Pesten éltem. Nagyon figyelmetlen. Már nem vagyok siheder de még mindig nagyon figyelmetlen. Most már azért nem üt el autó mert benne ülök.40 éve vezetek és nagyon haragszom a figyelmetlen autósokra. Mindig megállok a zebránál és nagy ívben kerülöm ki a kerékpárosokat. csak nehogy valamelyik figyelmetlen gyalogos vagy bringás miatt én kerüljek sittre és lelkiismeret furdalásom se legyen hátralévő életemben miattuk.
2023. ápr. 22. 11:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!