Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Elütött állatot árokba rúgni...

Esztipeti15 kérdése:

Elütött állatot árokba rúgni mennyire szabályos?

Figyelt kérdés

Van jópár ismerősöm akik elütöttek pl 1 borzot és csak lerúgták az útról és ennyi. Az autó kárát meg rendezték maguk?

Ilyenkor nemtudják megbüntetni utólag? Vagy ilyenkor ki se derül hogy ki volt a gázoló.

2020. jún. 19. 22:37
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
92%
Mit kéne csinálni szerinted megkérdezni a borztól van e betétlapja? Vagy mentőhelikoptert hívni és rendőrséget majd fél óráig egy helyben szobrozni?
2020. jún. 19. 22:41
 2/12 anonim ***** válasza:
83%
Nem fognak azért megbüntetni mert elütöttél egy állatot. Ha vadat ütsz még jó eséllyel pereskedsz a vadásztársasággal szemben.
2020. jún. 19. 22:42
 3/12 anonim ***** válasza:
78%
Nem szabálytalan de etikátlan főleg ha az állat életben van. Azonnal orvoshoz vinném.
2020. jún. 19. 22:50
 4/12 anonim válasza:
84%
Nem büntetnek érte! Sőt! Hálásak, h nem ott hagytad, h mégg menjen át rajta 100 autó -hogy senki ne ijedjen meg és rántsa félre a kormányt és meg legyen a baleset- hanem inkább eltávolítottad!
2020. jún. 19. 22:52
 5/12 anonim ***** válasza:
81%
Ha csak minimum 60al telibeversz egy borzot az esélytelen, hogy életben maradjon. Ha meg egy szarvast kapsz el vagy valami hasonló nagyobbat akkor az lesz a legkisebb bajod hidd el, hogy az álattal mi van épp.
2020. jún. 19. 22:53
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

A vadásztársaságokról jobb nem beszélni. Volt már szerencsém őzekhez, egyszer jelentettem csak be de akkor is majdnem még én fizettem nekik, mert, hogy nem találják a tetemet, meg hogy biztos elvittem stb stb. De majd nincs jobb dolgom mint azzal foglalkozni mi lett utána a tetemmel.

Azóta ha ilyesmi van, inkább én sem foglalkozok a hivatalos részével, igaz csak egyszer volt azóta.

2020. jún. 19. 23:09
 7/12 anonim ***** válasza:
88%

Az állat tetem veszélyes hulladék, azt a település gyepmesterének el kell(ene) szállítani.

Tehát ne hagyd az úttesten, de ne is olyan helyre tedd, hogy csak a szagát érezzék néhány nap múlva...

Mellékes, de egy borzot "árokba rúgni" nem átlagos mutatvány, az nem egy macska méretű vad.

Aki a sérült vadat azonnal orvoshoz vinne, gondolom csak elméleti szinten volt még ilyen gondja - a vad ugyanis védekezik, harap, karmol csíp, rúg, amennyiben képes rá... és egy veszettség elleni oltás sorozat is lehet a következménye, ha átgondolatlanul próbálod megfogni.

Sajnos még a rendőrök is azt javasolják (nem hivatalosan), hogy vaddal ütközés esetén kerüld a hivatalos eljárást, nehéz jól kijönni belőle, ha kint volt a vadveszély tábla...

2020. jún. 20. 00:05
 8/12 anonim ***** válasza:
15%

Tudnám az autós emberek rendre miért rendelkeznek 0 körüli EQ-val, sosem értettem...

Jómagam szerelő vagyok, de ekkora suttyó paraszt állattal szemben nem lennék soha.

2020. jún. 20. 04:23
 9/12 anonim ***** válasza:
69%

Na oda se vinnék semmit javítani. :D

EQ-d lehet van de eszed az kevesebb. Vagy szerinted mégis mit kellene csinálni, rendezzen neki gyásszertartást fáklyás felvonulással és zenekarral?

Legalább nem paraszt, hogy ott hagyja az út közepén, hogy másoknak is kerülgetni kelljen.

2020. jún. 20. 05:00
 10/12 anonim ***** válasza:
25%

Két hónapja éjszaka elütöttem egy őzet Budapesten. Nem volt esélyem elkerülni az ütközést. Állatbarát lévén szóba sem jöhetett, hogy behúzzam a bokor alá az állatot, nagyon méltatlan lett volna. Rendőrt hívtam, megnézték van e vadveszélyt jelző tábla (nem volt), kihívták a vadászt, aki szó nélkül elvitte az őzet. Majd pár hét múlva kaptam egy levelet a rendőrségtől, hogy nem követtem el szabályértést és nem kapok büntetést. Amúgy van fedélzeti kamera az autómban.

Ha nem úgy ütnék el állatot, hogy az túl éli, akkor egészen biztosan eljuttatnám állatorvoshoz bármilyen állatról is legyen szó.

Jja, az autómon egy karcolás sem lett (Saab).

2020. jún. 20. 10:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!