Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Mi a teendő ha nem akar...

Mi a teendő ha nem akar fizetni az,aki elütött?

Figyelt kérdés
Múlt héten biciklivel elütöttek.A sofőr megadta a telefonszámát, személyi igazolvány számát és a nevét.A telefonszám nem elérhető.A kárt pedig ki kellene fizetni.Ilyenkor mi a teendő?Menjek el a rendőrségre vagy próbáljam kinyomozni a rendszám és a megadott adatok alapján.Kérlek ne azt írjátok,hogy mit kellett volna tenni.Most ez a helyzet.Van kettő tanú még..

2021. aug. 1. 18:10
 1/9 A kérdező kommentje:
Én ültem a biciklin és kocsival jöttek nekem.Szakemberrel beszéltem már a helyzetről, úgyhogy az fix,hogy nekem volt elsőbbségem.
2021. aug. 1. 18:11
 2/9 anonim ***** válasza:
90%
rendörség
2021. aug. 1. 18:14
 3/9 anonim ***** válasza:
91%
rendőrség , ha térfigyelő kamerék ha vannak ott akkor sima ügy
2021. aug. 1. 18:15
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

A károd miatt polgári jogi igényed van az illetővel szemben, ezt a rendőrség nem fogja érvényesíteni. Elmehetsz közjegyzőhöz, aki a SZIG-szám alapján (ha valós) talán ki tud bocsátani egy fizetési meghagyást, ha nem mond ellent neki az okozó, akkor behajthatóvá válik.

A rendőrségen legfeljebb a közlekedési szabálysértés miatt tehetsz feljelentést (az első kérdésük nekik is az lesz, hogy miért nem rögtön hívtál rendőrt vagy töltöttetek ki baleseti bejelentőt). Ha komolyan veszik az eljárást, akkor meghallgatják a tanúkat, felkutatják az illetőt (ha valós adatokat adott meg), szembesítik veled, de arra nem kötelezik, hogy megtérítse a károd. Amúgy meg jó eséllyel lezárják az ügyet azzal, hogy a tanúkutatás nem vezetett eredményre, bűncselekmény nem bizonyítható.

2021. aug. 1. 18:51
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Személyi sérüléses balesethez mégis mért nem hívtál rendőrt?

Tehetsz feljelentést, de így utólag ha nincs kamera vagy tanú, nem sokra mész.

2021. aug. 1. 19:28
 6/9 anonim ***** válasza:
57%

Aztán mi történt , lett személyi sérülés meg mi lett a kár?

AZok a tanuk megbizhatóak, és elmennek vagy járnak majd meghallgatásra?

Mert ha az autós másképp adja elő akkor szívás van.

2021. aug. 1. 19:40
 7/9 anonim ***** válasza:
73%
Rendőrségi feljelentés.
2021. aug. 1. 21:17
 8/9 anonim ***** válasza:
37%
Ha legközelebb látod üsd el te is!
2021. aug. 1. 21:17
 9/9 anonim ***** válasza:

Ami tehetsz ilyen esettben:

Van kamera felvétel,akkor simán feljelentheted és beperelheted.

De viszont két tanút bele kell vonni

2021. aug. 5. 12:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!