Eladtam egyik autómat 2018 őszén. Én ahogy kell, bejelentettem hogy eladtam, az okmányiroda nyugtázta. Mai napon kaptam egy levelet Csehországból, gyorshajtás miatt. Nyilván nem fogok fizetni, de mi a teendő?
Jelezni az okmànyiroda felé. Màsolatot elküldeni a nyugtànak. Adásvételi megvan? Annak is a másolatát küld el.
Még az is lehet, hogy jól kitalált átverés.
Gyenge bepróbálkozás lehet. Azt vizsgáld meg, honnan, milyen levél jött, miféle gyorshajtásról. Amúgy nem az okmányirodának kell bizonygatnod hogy eladtad, hiszen ezt már megtetted.
Hanem affelé aki követel pénzt tőled. De ha kamulehúzó, akkor ne add ki az adataidat okmányaidat neki, mert semmi köze hozzá. Azt sem tartom kizártnak, hogy az új tulaj akar lehúzni. Vagy az annál is újabb.
Ne foglalkozz vele. Nem a te dolgod.
Ha nagyon jó fej akarsz lenni, küldesz egy válaszlevelet, amiben leírod,hogy nem a te tulajdonod az autó.
Ha nem csinálsz semmit, akkor se történik semmi. Ha a Cseh állam megpróbálná behajtani rajtad, akkor az a magyar rendőrséghez kerülne, ahol meg látják, hogy te nem vagy tulajdonos.
Szóval nem kell aggódni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!