Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Kerékpárúton közlekedve, az...

Kerékpárúton közlekedve, az azzal párhuzamosan haladó autóúton külterületen állandóan elvakítanak az autósok refivel, szabályos ez?

Figyelt kérdés
Hiába villantok, akármi, rá se hederítenek. Gondoltam hogy vakuval vagy óriási zseblámpával viszonzom a vakítást...
2023. febr. 6. 11:02
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
49%

9-es, dehogy teszem, hát mekkora baromság már, ne is haragudj ???

Max egyet villantok, persze, de mekkora fåszság már telibevakítani a másikat úgy, hogy te magad sem látsz rendesen. Kitűnő recept a frontális ütközéshez vagy egy út szélén haladó kisebb járművön vagy emberen átgázoláshoz. Pont olyan, mintha az elcseszett előzésnél nem lassítanál, hanem nevelési célzattal rágyorsítanál

2023. febr. 6. 18:43
 12/15 anonim ***** válasza:
#11: én mondjuk azért is nyomom fel ilyenkor a távolságit, hogy legalább valamit lássak, a kezemmel meg takarom a szembejövő reflektorát.
2023. febr. 6. 18:59
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Senkit nem szabályos elvakítani, mégis valami gyökér nemzeti sport lett ez errefelé, nemcsak külterületen. Az elmúlt hetekben többször is belefutottam, hogy akár álló vagy parkoló autó a városon belül is vakít mint egy idióta. Múltkor meg kellett állnunk mert szó szerint a világon semmit nem láttunk csak a telibe csapó fényt szemben. Nem is volt más eszköz mint villantani, hogy kapjon az agyához az eszetlen és vegye le. Nem tudom mit csinál az ilyen...
2023. febr. 7. 03:02
 14/15 anonim ***** válasza:
63%

De nem is csak a távolsági tud vakítani.

Sokan nem értik meg, mire való a fényszóró magasságállítása, és folyamatosan a lehető legmagasabbra van nekik állítva. Ha villantok egy rövidet (vagy két rövidet, hogy ne gondolhassák pl. bukkanónak), akkor se ért a szép szóból, hanem felnyomja a távolságit, mer hát ő tombítottal gyön... (Úgyhogy olyankor szoktam jelezni, mikor már közel van, és nincs ideje reagálni...)

2023. febr. 7. 14:00
 15/15 anonim válasza:

Nem, az autósoknak nem szabad megvakítaniuk más járművezetőket azzal, hogy közlekedési jelzéseket vagy lámpákat tartanak a kerékpárosok vagy más járművek irányába. Ez veszélyes lehet a kerékpárosokra nézve, és súlyos baleseteket okozhat.

Ha úgy érzi, hogy az autósok valószínűleg nem tudják, hogy megvakítják Önt, akkor érdemes tájékoztatni őket erről, és kérni őket, hogy ne használják a reflektort az Ön irányába. Ha azonban úgy érzi, hogy az autósok szándékosan megvakítják Önt, akkor érdemes értesíteni a helyi hatóságokat, és jelenteni a problémát.

2023. márc. 8. 13:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!