Az autópályán a leálló sávba szabad haladni?
Figyelt kérdés
Mármint nem úgy értem h 100 al 200 al hanem picit előrébb/hátrébb gurulni.2023. jan. 17. 14:35
11/18 anonim válasza:
10 nekem igen. Neked ezek szerint a haladni=elõzni?
Neked mond valamit az, hogy „ előrébb/hátrébb gurulni“?
Vagy odáig el sem jurottál, mert hiányoztál, amikor több egybefüggõ mondat értelmezését vettétek. :)
12/18 anonim válasza:
Első, és mindenki: Leállósávban a rendelet szerint állni is csak kivételes esetben szabad, amíg a segítség megérkezik.
Műszaki hibás járműnek a külsőben kell elcammognia a lehajtóig.
13/18 anonim válasza:
Nincs jogosítványod, hogy ekkora kreténségeket kérdezel?
14/18 anonim válasza:
12: azért mondjuk ha a váltóm befeszülne valamiért és csak kettesben tudnék haladni akkor sem mennék 40-el a belsőben :D életveszélyes.
Inkább szabálytszegve a leállósávban elmennék az első lehajtóig vagy pihenőhelyig.
15/18 anonim válasza:
14. A kérdésben szabályról van szó.
16/18 anonim válasza:
14, nem a belsõt írták, hanem a külsõt.
17/18 anonim válasza:
elírtam sry.... de a külsőben sem cammognék... marha veszélyes ott 20-30-40-el gurulni.
inkább a leállósávban elgurulok az első lehetőségig.
18/18 MGéza válasza:
Előrébb-hátrébb gurulni? Hogy érted ezt, például elnézted a lehajtót és visszagurulnál oda? Nem, nem szabályos, ha ilyen van, akkor sajna irány tovább a következőig. Az autópálya kötött haladási irányú, egyirányú útnak számítanak a sávok, még a leálló is. Karbantartó, útellenőrző autó sem állhat neki csak úgy tolatgatni ott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!