Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Sok autósnak miért nincs...

Sok autósnak miért nincs veszélyérzete?

Figyelt kérdés

Akár fúj, akár esik, akár köd van akár hó, sokan úgy mennek mint az állat, mintha a 90 nem sebességhatár lenne főúton hanem a minimum kötelező sebesség.

Sokan miért mennek úgy, hogy nincs semmi veszélyérzetük?

2022. dec. 16. 08:31
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
93%
Úgy gondolom hogy sok ember meg ponthogy túlizgulja a dolgokat. Leesik egy kis eső, és máris 40-el tötymög mindenki. Ez se normális.
2022. dec. 16. 10:52
 12/35 anonim ***** válasza:
97%

Többrétű a kérdés. Akinek egyáltalán nincs veszélyérzete az élet más területén sem, az pszichésen gyakorlatilag alkalmatlan a vezetésre. A hamisan magabiztos, elektronikában-lóerőben bízó, de egyébként rutintalan vezetők alkotnak egy másik kategóriát, ugye ők a tipikus hülyegyerekek, az ő közlekedésükben a gyorshajtás/relatív gyorshajtás egy fontos tényező, de csinálnak nagyobb baromságot, ami közvetlenül problémásabb, beláthatatlan szakaszon előzés, türelmetlenkedés, saját agyvizük felforralása.

Meg van az a kategória, akinek tényleg megvan a rutin és a technika, ők jellemzően szintén gyorshajtók, de "tud" is gyorsan menni. Értsd: pl. megy 180-nal az autópályán, de jó messziről látja, hogy te elkezdesz kamionsort előzni, és mire utolér, nagyon enyhe fékezéssel már visszalassult 130-ra, nem a fenekedben van, és majd akkor gyorsít megint, ha kisoroltál. Ők is szabálytalanok persze, de velük van a legkisebb gond, mert előre és hátra is tudják olyan távlatban figyelni a forgalmat és időben reagálni, ami a sebességükhöz mérten megfelelő. Nem feltétlenül hiányzik valakiből a veszélyérzet csak azért, mert egy gyakorlatlanabb vezető kívülről veszélyesnek látja őket, a baj az lenne, ha a gyakorlatlanabb is megpróbálna úgy menni.

2022. dec. 16. 11:00
 13/35 anonim ***** válasza:
80%
#7 Jó neked. A 4-esen Szolnok elkerülőn rendre 60-70 körül haladunk és nem a forgalom miatt, hanem mert valaki nem megy.
2022. dec. 16. 11:04
 14/35 anonim ***** válasza:
25%
Mert a média is nyomja folyamatosan hogy "TÉLI GUMI" azt a sok fogyatékos azt hiszi azzal is úgy lehet menni mint nyáron. Hisz azért téli gumi.
2022. dec. 16. 11:16
 15/35 anonim ***** válasza:
6%

Mert egyszerűen csak nincsen veszélyérzetük. Ennyi a történet.

A többség mondjuk agyilag sincsen rendben, egyszerűen nincs azon az értelmi szinten, hogy felfogja, veszélyes amit csinál. Vagy felfogja de leszarja. Fizikához nem értenek, az autó alapból hamis veszélyérzetet ad.

Szerintem valahol ott jelentkezik az intelligencia, hogy bármekkora is a kísértés képes vagy a biztonságod érdekében visszafogni magad.

2022. dec. 16. 12:05
 16/35 anonim ***** válasza:
19%

"de azért ne legyünk álszentek, legalább ugyanannyian vannak akik már akkor 60-at tolnak 90-es táblánál"

Kezdjük ott, hogy ez szimplán csak nem igaz. Nagyságrendileg több az aki csak meg mint a barom előre, mint az aki nem.

2022. dec. 16. 12:10
 17/35 anonim ***** válasza:
27%
#16 Attól mert te mást tapasztalsz az nem azt jelenti hogy nem igaz. Én meg gyorshajtót nem látok annyit, mint amennyiről itt ti haldokoltok, főleg nem akkor amikor valóban szarok a körülmények. Mióta vezetek egyetlen egy árokba csúszott autót láttam, konkrétan múlt héten. Ha olyan rengeteg idióta lenne akik nem félnek a fagyos-havas úton, akkor szerintem többet láttam volna már. Úgyhogy akkor most én is hívjalak téged hazugnak, ahogy te tetted? Inkább nem, én ennél értelmesebbnek tartom magam.
2022. dec. 16. 12:54
 18/35 anonim ***** válasza:
7%
#17 Attól mert te mást tapasztalsz az nem azt jelenti hogy csak és kizárólag az az igaz.... :)
2022. dec. 16. 12:58
 19/35 anonim ***** válasza:
82%
#18 Ha tudnál szöveget értelmezni, én sem ezt mondom, sőt...
2022. dec. 16. 13:30
 20/35 anonim ***** válasza:
96%

A válasz nagyon egyszerű, különböző képességű; sofőrök, autók, gumik.

Amit az egyik ember a saját autóján veszélyesnek él meg, azt lehet hogy a másik meg az ő autóján egyáltalán nem, nem azért mert hülye csak mert az ő kezében van a kormány, és ő érzi a határokat, ami néha autónként elég kontrasztos tud lenni.

De van amikor a sofőr fél a viszonyoktól, ezzel sincs baj, ha nem tornyosítja fel a sort maga mögött.

2022. dec. 16. 15:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!