Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért nincs veszélyérzésem?

Miért nincs veszélyérzésem?

Figyelt kérdés

14/lány vagyok.Képes lennék akármire,anélkül,hogy félnék.A félelem érzetet próbáltam hororr filmekkel bagamba (nevelni),de nem sikerült.Nekem a hororr film(már vagy 30at láttam)

unalmas.Képes lennék kiugrani a repülőgépből is.Akármi.Sosincs olyan érzésem,hogy ez veszélyes.

Már a barátnőim is lecsesztek amiatt,hogy sose nézek körbe mielőtt átmennék az úton.Egyszer majdnem elütött az autó,én meg mikor dudált csak legyintettem egyet.De tényleg akármit csinálok semmi.Ez egyrészből számomra végtelen szabadság,de mikor megint jönnek,hogy meghalhattál volna stb szövegekkel.Elgondolkozok és már problémaként tekintek rá.Miért van ez?

Csak normális válaszokat légyszi.Hozzáteszem nem drogozok,iszok meg ilyen hülyeségek.

Már igen voltam pszichológusnál,de nem csinált semmit.Magamtól szeretnék ebből "kigyógyulni".

2018. ápr. 28. 15:29
 1/10 Alain Delon ***** válasza:
Lehet, hogy pszichopata vagy?
2018. ápr. 28. 15:54
 2/10 A kérdező kommentje:

😂😂😂😂😂

pszichopata nem lehetek.Mindenki megdícsér,hogy milyen segítőkész,egyúttérző vagyok.Sose bántanék senki ebbe az állatokat is beleértem.Szóval teljesen normális vagyok....ezen kívül😂

Csak mindennap kockáztatom az életem,de sebaj😂😂😂😂

Valaki sorstárs?❤

2018. ápr. 28. 15:58
 3/10 anonim ***** válasza:
Mert vakmerő vagy, hiányos élettapasztalattal.
2018. ápr. 28. 17:20
 4/10 A kérdező kommentje:
ok.Az egy dolog,hogy vakmerő vagyok.De egyszerűen nemtudok félni.Nemtudom az milyen érzés.Ez azért már beteges szerintem.
2018. ápr. 28. 19:03
 5/10 anonim ***** válasza:

Asszem nekem is elég alacsony a félelem szintem. De én ettől nem vagyok vakmerő. Mert tudom, hogy amit szeretnék ahhoz nem arra vezet az út.

Szerintem nem a félelemet kellene erősítened magadban, hanem azt, hogy jó dolgokat tegyél. Tehát nézz körül. Csökkentsd a kockázatokat. Pl van az a kötél nélküli sziklamászó fickó ő aztán nem fél, de attól elemzi a helyzetet folyamatosan.

Amúgy érzelmes vagy? Tudsz sírni pl filmeken.

2018. ápr. 29. 14:45
 6/10 A kérdező kommentje:

Nem tudnak a filmek megsiratni.Érzelmeim:röhögés,veszély vágy,szerelem,néha de csak néha udvariasságból eldobok egykét könnyet.

Nem tudom a kockázatot felmérni.Egyszerűen képtelen vagyok rá.Pár napja próbálgatom,hogy ilyen balesetes videókat nézek,de semmi.Mindig azt mondom magamba,hogy milyen jó,de kiprópálnám.Voltam egyszer hőlégbalonon és kiültem a szélére,pedig rezgett meg minden.

Anyut a szívinfarktus keringette.Tudnátok ajánlani ilyen videókat,hogy növeljem a kockázat érzetem.Már az ofőm is le betegezett.Nagyon rosszul esett...

2018. ápr. 29. 15:02
 7/10 A kérdező kommentje:
a második sorba elírtam:veszély vágy
2018. ápr. 29. 15:03
 8/10 anonim ***** válasza:

A kockázat az nem egy érzet :D Pont azért való neked :D Az ésszerű dolog. Nem az van, hogy félsz tőle, hogy ha csukott szemmel mész át bizonyos valószínűséggel elkúr a kocsi. Hanem egyszerűen tudod, hogy elüt mondjuk valamennyi százalékban. És nem azért nézel körül mert félsz, hanem, hogy ne sebesülj meg annyi százalékban.

A sziklamászó sem azért biztosítja magát, mert fél, hanem, mert tudja, hogy az esetek egy kis részében kicsúszik a lába, ezért kell még fogás is.

Szóval neked a veszélyt ésszel kell kezelned. Meg kell értened, hogy egy cselekvés mekkora százalékban vezet olyan kimenetelhez, amit nem akarsz. És amikor a rossz megtörténik, akkor mekkora a kár. A biztosító társaságok is sacc így elemzik a dolgokat. Hiányba 0,000001% valamire az esély, de ha az értéke 999999999999999999999, akkor ott nagyon észnél kell lenni. Ugyanígy ha az életed a tét, akkor kis esélyt is el kell kerülni. De fogadások is ilyenek. A nyeremény mértéke és az előfordulás esélye számít.

Szóval szerintem a fejedet edzd, ne a szívedet. Amúgy ha elég erős vagy elemzésben és fejben, akkor is lesz valami intuíció féle, ha az nem félelem.

Pl a tűzbe nem dugod bele a kezed akkor sem, ha nincs félelem érzés. Mert tudod, hogy 100%-ban mi lesz a vége. És ilyenkor ezt már valami ösztön is gátolja.

Meg azért is kell agyalnod sokat, hogy rájöjj, hol van ennek előnye és hol hátránya. És ahol előnyös azokat a területeket keresd és ahol nem előnyös azt meg kerüld vagy legyen stratégiád rá, hogy hogyan éld túl :D

2018. ápr. 29. 15:41
 9/10 anonim ***** válasza:

De a léghajós példa is ilyen. Ha nincs benned félelem, akkor fejben kell figyelned és tudnod, hogy eléggé be vagy biztosítva. És csak akkor csináld ha ez megvan.

A jó az, hogyha tényleg tudod, hogy biztosítva vagy nagyon, akkor te megmered csinálni. Más akkor sem, ha fejben tudja, hogy biztonságos.

A balesetes videóknál se az érzelmekre figyelj. Hanem azon gondolkozz, hogy milyen apró gyakorlások kellenek, amikor meglehet próbálni.

Aki fél az tudás nélkül nem próbálja meg a félelem miatt. Ha te megpróbálod tudás nélkül, akkor valamennyi százalékban megszívod. Szóval itt is a lényeg, hogy felszedd a tudást először.

2018. ápr. 29. 15:45
 10/10 anonim ***** válasza:

Akár hivatásodnak, hobbidnak is választhatsz valami veszélyest, amit más nem szívesen csinál. DE. azt úgy szarrá kell gyakorolnod, hogy az egész mozdulatsor egy mestermű legyen. attól, hogy nem félsz rád is hat a fizika :D

itt ez a csávó:

https://www.youtube.com/watch?v=96FUPTQeqYI

de ehhez gyerekkorától edz. iszonyat mennyiségű tapasztalat és fizikai erő. és tudás.

és persze ha félne ezt nem lehetne. mert megremegne a keze. szóval a félelem hiánya csak egy kicsi összetevő.

2018. ápr. 29. 15:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!