Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan vehetnék véget végre...

Hogyan vehetnék véget végre az önmarcangolásnak? Miért nincs még mindig kapcsolatom?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Szükségem lenne a segítségetekre. Én egy 20 éves lány vagyok, aki kiskorától kezdve elég nagy önbizalomhiánnyal illetve megfelelési kényszerrel küzd. Ebből adódóan elég sok nehézség ért az életben, mindig mindenkinek meg akartam felelni, sosem voltam magammal elégedett, de mindig beletörődtem abba, hogy épp milyen vagyok, és nem tettem meg drasztikusabb lépéseket a változás érdekében. Amit most már nagyon bánok. Komoly kapcsolatom sem volt még, mert vagy olyanok próbálkoztak nálam, akikre én csak barátként néztem, vagy inkább csak féltem az egésztől, magam sem tudom pontosan. Alapjáraton nagyon szeretek barátkozni, könnyen megtalálom a közös hangot az emberekkel, elég sok barátom is van. De egyébként nagyon szorongós, stresszelős típus vagyok, de ez az énem, hogyha a barátaimmal vagyok, eltűnik. Viszont amint egyedül vagyok idegen emberekkel, mondjuk tömegközlekedés közben, előjön a szorongás, meg a negatív gondolatok a fejemben. Ezek évek óta vannak nálam, nem tudtam őket végleg legyőzni. De az az igazság, hogy nem érzem jól magam. Vannak bizonyos helyzetek, pl mikor a barátaimmal vagyok, hogy jól érzem magam, ott laza vagyok, beszédes és magabiztos. Ők úgymond nyújtanak nekem egy biztonságos közeget. De amint ez a közeg megszűnik, nem érzem jól magam. Szeretném, ha ez megszűnne valahogy, de tanácstalan vagyok. De főként ami most bosszant, az a kapcsolat téma. Nagyon kínos téma nálam. Mindig attól rettegek, hogy valaki megkérdezi, mi a helyzet pasik terén. Pedig nagyon kellene nekem már egy, de félek tőle. :( Félek attól, hogy szinte nulla tapasztalattal 20 éves fejjel valamit szarul csinálok vagy béna leszek... De én nem akarom ezt érezni. Nem akarok gyenge lenni, pláne nem annak tűnni. Na, a másik probléma meg, hogy sosem éreztem magamat nagyjából semmiben sem jónak életem során. Nem tudom, hogyan kéne pozitívan változnom. Valakinek tanácsa, ötlete, tapasztalata? Köszönöm előre is.

2018. ápr. 12. 21:26
 1/2 anonim ***** válasza:

Átérzem a helyzeted. 27/F. Régen nem érdekelt a barátnő téma, aztán érdekelt, csak nem tudtam csajozni, most még mindig nem tudok és meg kell küzdenem azzal is, amit leírtál. Félek, hogy béna leszek, mit fog gondolni rólam bárki, hogy 27 évesen soha nem kaptam egy szájrapuszit sem. Ezen kívül ott az önbizalomhiány, a magány, a nagyon kevés dologban vagyok jó... komolyan rokonlelkek vagyunk.

Én eldöntöm, hogy itt az ideje a változásnak, magabiztosan előre, tegyünk valamit. Aztán jön az idegeskedés, aztán ettől elrontok mindent és újra ott vagyok, ahol addig. Nem tudom valaha ki tudok-e ebből törni. Egy barátnőtől várom a megoldást abból a szempontból, hogy akkor tudom, hogy van kiért élni, valaki vár otthon, valaki szeret. Sokkal könnyebb lenne így minden.

2018. ápr. 12. 21:50
 2/2 A kérdező kommentje:
Ugyanezt érzem. :( de legalább nem vagy Te sem, és én sem egyedül!
2018. ápr. 13. 12:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!