Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Miért nem adja vissza a...

Miért nem adja vissza a jogsiját az, aki fél egy turbó körforgalomtól?

Figyelt kérdés
Barátnőm említette, hogy fél kicsit a turbó körforgalmaktól. Illetve, hogy nem szívesen menne bele. Egyébként nem vezet rosszul, munkahelyre be meg ki, ha kell kórházba vinni valakit stb. ezeket megoldja. De minek igazából a jogsi olyannak aki izgul egy ilyentől? És ha holnap odatelepül egy turbókörforgalom arra az útszakaszra ahol ő vezet akkor nem megy arra? Attól, hogy egyenes kevésbé forgalmas szakaszokon elvezet valaki miért hiszi, hogy alkalmas a vezetésre? Szerintem aki fél egy ilyentől, annak nem kellene vezetni. Szerintetek?
2022. dec. 10. 16:26
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
Még mindig jobb, ha valaki kocsiját irigyli az ember, mintha a vezetését irigyelném. Ő sokkal irigyebb rám amiért nem busszal megyek olyan helyre ahol kicsit bonyolultabb szitu van. Nagy tehetség bemenni 30km-t munkahelyre.
2022. dec. 10. 19:02
 12/25 anonim ***** válasza:
67%

Mi az a "turbó körforgalom"?? Életben nem hallottam!

"Persze a Volvo az kell neki 😌"

Egyébként meg teljesen undi vagy Kérdező, hogy igy kibeszéled a barátnődet a neten lelkiismeretfurdalás nélkül! Fúújj...

Azt gondolod mintha te tökéletes lennél, mintha egy jogsi neked valami nagy egyetem lenne!

2022. dec. 10. 20:05
 13/25 anonim ***** válasza:
95%

Gondolom, sosem látott ilyet, persze hogy tart tőle. Majd megszokja. Én meg csak melóba járok autóval, mert minden más gyalog megközelíthető, Pesten se vezettem soha, akkor szerintem adjam vissza a jogsit?

Ha egy csöpp empátia lenne benned, elmennél vele arra, amikor átadják és megmutatnád, hogy nem bonyolult.

Bevallja, hogy tart vmitől, te meg így reagálsz?!?!

2022. dec. 10. 20:52
 14/25 anonim ***** válasza:
95%
Figyelj, én közel 20 éve vezetek, Európa számos országában jártam már autót vezetve, aztán mégis vannak olyan szituációk vagy forgalmi rendek, amiket lehetőleg kerülök. Nem azért, mert ne tudnám megoldani, hanem azért, mert félek a többiek balfåszságától. Mert felismerem, hogy másoknak nem egyszerű az adott hely. (És magamról sem gondolom, hogy ne tévedhetnék.)
2022. dec. 10. 21:29
 15/25 anonim ***** válasza:
62%
Nagyon sokan vannak, akik a munkahely, bolt, otthon háromszögben tudnak vezetni és a faluból sem mernek kihajtani. Ez addig nem túl nagy probléma, ha ismeri a korlátait és nem vezet, amikor a helyzet túlmutat a képességein. A nagyobb gond az, amikor az ilyenek előveszik az autót, amikor leesik a 20 cm hó, mert hogy késik majd a busz.
2022. dec. 11. 10:53
 16/25 anonim ***** válasza:
93%

"A nagyobb gond az, amikor az ilyenek előveszik az autót, amikor leesik a 20 cm hó"

Most ebben mi a baj? Attól hogy eddig nem vezetett hóban, előbb utóbb rájön hogyan kell. Pont ugyanúgy ahogy mindenki nulláról kezdi.

Tudtommal nincsen korlátozás, hogy ha te X ideig nem találkoztál egy helyzettel akkor onnantól soha a büdös életben többet nem szabad bele kerülnöd abba a helyzetbe, hiszen ilyen alapon senki nem vezetne :D

2022. dec. 11. 15:55
 17/25 anonim ***** válasza:
91%

#15 És mi van a 20 centi hóval? Pár hónapja volt jogsim, amikor annó leesett, menni kellett az idős rokonsághoz lapátolni. Beültek mellém, és elmagyarázták, hogyan vezessek, hogy ne csússzak ki kanyarban, de ne is ragadjak bele ott, ahol még alig/nem járt senki. Meg lehet tanulni.

Én is rühellem a turbó körforgalmat, a legkülsőt használom sokszor akkor is, ha előtte és utána is a belső sávban közlekedek, mert nem mindig mérem fel jól a belső kör ívét és a sebességet hozzá.

2022. dec. 11. 16:04
 18/25 anonim ***** válasza:
47%

#16: Látom nem megy az értő olvasás. Nem a mazsolákkal van gond, azok ha akarják meg tanulják még, hanem azokkal akik nem tudnak vezetni, de jogsijuk akár évtizedek óta van. Stabilan el tudnak jutni a megszokott útvonalon A-ból B-be. De a berögzült rossz szokások/vagy éppen egyéb szorongás miatt nem tudnak megbirkózni az ismeretlen helyzetekkel.

#17: És? Engem is kivitt apám az első hóban az utakra, sőt még megmutatta azt is hogyan kell kézifékkel bohóckodni elsőkerekes autóval. Nem mindenkinek tanítja meg az apja, vagy nem tudja megtanulni, mert van ilyen is.

2022. dec. 11. 16:44
 19/25 MGéza ***** válasza:
91%

"Miért nem adja vissza a jogsiját az, aki fél egy turbó körforgalomtól?"

Ha én nő lennék és ilyen barátom lenne mint te, akkor már másik barátom lenne. A többit már mások leírták, csak azért nem fűzök hozzá semmit.

2022. dec. 16. 08:18
 20/25 anonim ***** válasza:
Most láttam BMW i3-ra kiteszi a tanulómatricát hát nem szégyelli magát az ilyen.
2023. jan. 11. 18:57
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!