Mit lehet tenni az olyan agresszív, bunkó sofőr ellen, aki nyomja a dudát folyamatosan, ha valaki nem padlógázzal indul előtte? Fel lehet jelenteni, ha felírtam a rendszámát?
Sokszor találkozom a mindennapi közlekedés során olyan primitív bunkókkal,akik ráfekszenek a dudára, ha a piros lámpától vagy körforgalomtól indulva nem padlógázzal indulok, hanem szépen, fokozatosan felgyorsítom az autót, ahogyan azt a gépjárművezető-képzésen is tanítják. Egyfelől megsérti ezzel a KRESZ-t is, mivel hangjelzés csak balesetveszély esetén vagy lakott területen kívül kikerülési szándék jelzésekor adható, másfelől a másik gépjárművezető stresszhelyzetbe hozásával növeli a balesetveszélyt. Véleményem szerint ez egy komoly baleseti ok és sok baleset pontosan amiatt következik be, hogy a hátul haladó gépjármű vezetőjének agresszív vezetési stílusa belehajszolja az előtte közlekedőt egy balesetveszélyes szituációba.
Ha rajtam múlna, én többszázezres bírsággal sújtanám az olyan gépjárművezetőt, aki indokolatlanul hangjelzést ad, de akár a gépjárművezetéstől való ideiglenes eltiltást sem tartanám ördögtől valónak, mivel rendkívül balesetveszélyes helyzeteket idézhet elő, ha a dudálással stresszeli az előtte szabályosan haladót.
Egyébként én 18 éve vezetek balesetmentesen, mindig megfontoltan, a KRESZ előírásainak megfelelően közlekedem.
36/F
"Velem előfordult már olyan, hogy előttem nem indultak el a zöld lámpánál és dudáltam, mert úgy gondoltam, hogy a figyelmetlen sofőr nem is vette észre"
Félreértitek, nem ez történt. Zöldnél rögtön indultam és már áthaladtam a kereszteződésen, utána nyomta a dudát.
Az itteni válaszok viszont jól reprezentálják a magyar közlekedési "kultúrát": azt szóljátok le, aki szabályosan közlekedik, ahelyett, aki az indokolatlan hangjelzés adásával jogszabályt sért. Emiatt a mentalitás miatt van ennyi közúti baleset hazánk útjain.
En is csak azt tudom mondani, hogy kedves kerdező, nalad lesz a gond. Én dízellel jarok, hideg is van, nem tolom neki. 2000-nél elvaltom, de nem dudálnak le. Soha. Ma volt egy raj, kanyarodósávon beelőzött kettőnket is, aztán kiment elé a busz. Csak mosolyogni tudtam.
Szóval szerintem kicsit jobban nyomd meg neki ha lehet és probléma megoldva.
35/f-17 ev jogsi
"Kis lóerős, 20 éves autóval apám megmondta, hogy ez nem kisváros, kettesbe se váltsak, amíg nem értem át a kereszteződésen..."
Én pedig nem fogom szétpörgetni a motort, az 1-es fokozatban csak az első néhány méteren belül van a sebességváltó. Még egyszer leírom, nem én követek el szabálytalanságot, hanem az, aki indokolatlanul ad hangjelzést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!