Mit lehet tenni az olyan agresszív, bunkó sofőr ellen, aki nyomja a dudát folyamatosan, ha valaki nem padlógázzal indul előtte? Fel lehet jelenteni, ha felírtam a rendszámát?
Sokszor találkozom a mindennapi közlekedés során olyan primitív bunkókkal,akik ráfekszenek a dudára, ha a piros lámpától vagy körforgalomtól indulva nem padlógázzal indulok, hanem szépen, fokozatosan felgyorsítom az autót, ahogyan azt a gépjárművezető-képzésen is tanítják. Egyfelől megsérti ezzel a KRESZ-t is, mivel hangjelzés csak balesetveszély esetén vagy lakott területen kívül kikerülési szándék jelzésekor adható, másfelől a másik gépjárművezető stresszhelyzetbe hozásával növeli a balesetveszélyt. Véleményem szerint ez egy komoly baleseti ok és sok baleset pontosan amiatt következik be, hogy a hátul haladó gépjármű vezetőjének agresszív vezetési stílusa belehajszolja az előtte közlekedőt egy balesetveszélyes szituációba.
Ha rajtam múlna, én többszázezres bírsággal sújtanám az olyan gépjárművezetőt, aki indokolatlanul hangjelzést ad, de akár a gépjárművezetéstől való ideiglenes eltiltást sem tartanám ördögtől valónak, mivel rendkívül balesetveszélyes helyzeteket idézhet elő, ha a dudálással stresszeli az előtte szabályosan haladót.
Egyébként én 18 éve vezetek balesetmentesen, mindig megfontoltan, a KRESZ előírásainak megfelelően közlekedem.
36/F
Itt lehet vezetésórákat venni.
Én sem padlógázzal indulok, ráadásul csak egy 75 lóerős fostalicskám van, mégsem szoktak ledudálni.
Ha téged állandóan ledudálnak, akkor egyszerűen túl lassan mész, azaz indokolatlanul akadályozod a forgalmat, ami ugyanúgy szabálytalan.
#10 Ha nem sértesz szabályt, akkor nem is szólunk le, de kezd kirajzolódni a szituáció, miszerint nem vagy te annyira szabályos, mint amennyire hiszed. Többen írtuk már, én is (#3), hogy minket érdekes módon nem dudálnak le, hiába nem indulunk padlógázzal. #13 szóba hozta, megjegyzem én is, hogy előző autóm egy 60le-s Astra volt, konkrétan a kamiont nem tudtam legyorsulni még padlógázzal sem, gondolhatod milyen lomha voltam, mégsem dudáltak le soha.
Egyébként meg az én meglátásom az, hogy dudálni nem azt szokták, aki lomhán indul el, hanem aki el sem indul. Szóval az is megérne egy misét, hogy neked mennyi ideig tart felengedni azt a rohadt kuplungot.
Kicsit talán nézz magadba.
#14 írhatunk mi bármit, ő tökéletesen a "szabályokat" betartva indul el. Megnézném azt az elindulást. Lehet már rég zöld, de még akkor keresi az 1-es fokozatot. Itt csak egy dologra van kihegyezve a kérdés. A dudálokat valamilyen módon feljelenteni, mert azok a szabálytalanok szerinte. Tipikus önkéntesrendőr. Azt sosem fogja elismerni, hogy esetleg benne van a hiba.
Lehet ezt is lepontozni.
#15 Na igen, de ha már a dudára van kihegyezve a kérdés, akkor azt is szívesen kitárgyalnám vele, hogy
1. Amikor ledudálják, akkor paraszt módon hosszan teszik, vagy pedig csak egy rövid figyelmeztető jelzés, amivel semmi baj nincsen.
2. Ha annyira a szabályok híve, akkor vajon ő használja-e a dudát városon kívül előzésre, ahogy azt a KRESZ írja. Mert gondolom nem, de akkor jelentse már fel önmagát is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!