Szabad tenni világitó ledet az autó kerekek levegőszelepeire?
Rendőr büntet érte?
Eddig csak motoron meg bicajon láttam a kerekein és tetszett, de autón még nem láttam.
Van.
KöHÉM rendeletben benne van.
20 éve, 10 évesen raktam ilyet a biciklimre, akkor menő volt.
Ha ma meglátnék egy ilyet, ráadásul egy autón, elfogna a szekunder szégyenérzet és ezzel nem vagyok egyedül.
Nem.
Magyarországon egy autónak gyáriasnak kell lennie, ha oylan átalakítást csinálsz rajta akár csak kívülre teszel ilyen kiegészítőt az már olyan átalakításnak minősül ami nem is gyári szintű, és engedélyhez kötött amit úgysem adnak meg.
Nyiván ha az autód gyárilag tartalmazott ilyet ami kizárt, akkor nem lenne gondod vele jogilag.
Aztán a rendőr erre hivatkozva meg is büntethet, jobb esetben kapsz egy 5-10 ezer Ft helyszíni bírágot és megkér hogy szereld le, rosszabb esetbe ugrik a forgami, rendszám és mehetsz szigorított műszakira, plusz fizethetsz is még bírságot. Mivel engedély nélküli átalakításnak minősül, és persze baleset veszélyes is lehet mert mások figyelmét elvonhatod ami már veszélyezteti a közlekedést. Lehet vannak olyan országok ahol ez megvan engedve és azért is árulják mert valahol ezt lehet használni, de nem nagyon tudok ilyenről. Meg inkább ilyen kiállításokra való, vagyoylan bemuatókra, versenyekre ahol ez a téma hogy minél csicsásabb legyen a járműved, ezek nyilván nem közúton kerülnek megrendezésre, és ott azért lehet offroad kiegészítőket hazsnálni, ezek is pont erre vannak kitalálva az ilyen olyan izzók is.
Közúton ez semmiképpen sem használható. Ha nem világít persze rajta lehet de számíts arra hogy Magyarországon ezt fényes nappal is lefogják lopni. Nekem sima egyszerű szelepsapkámat lopták már le ami csak le lett festve króm hatású festékkel hogy passzoljon a felni szinével, és volt egy idióta aki az összeset lelopta róla fényes nappal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!