Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Van valami jó tippetek 2 autó...

Van valami jó tippetek 2 autó közül való kiálláshoz?

Figyelt kérdés
Sziasztok, nemrég kezdtem vezetni. Nincs gondom alapjáráton a kiállással (merőleges parkolásról beszélünk), viszont van egy bolt ahol a parkoló elég szűkös, több soros. Időnként meggyűlik a bajom a kiállással, ha mellettem pl. nagyobb/hosszabb autó áll, mögöttem pedig az út másik oldalán autók. Félek, hogy neki tolatok, hogy kevés az út ahhoz, hogy kiálljak. Nem tudom érthető-e a problémám. Ugye úgy tanultuk, hogy csak akkor szabad tekerni a kormányt ha már az autó eleje elhagyta a mellettem levő hátsóját. Ez oké, csak nagyon kevés hely marad így. Esetleg nem lehetne picit hamarabb elkezdeni tekerni a kormányt? Eddig még mindig sikerült kicentizni, előre-hátra mozgolódva, de valami jó technika kellene nekem. Igyekszem gyakorolni a tolatást is, tudom, kiállni egyszerűbb úgy ha alapból tolatva állok be, viszint vásárlásnál bepakolmi stb jobb így.
2022. nov. 15. 08:18
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
93%
Előbb elkezdheted tekerni a kormányt, csak figyelj arra, hogy a kocsi eleje kaszál. Tehát ha jobbra tolatsz ki, akkor a bal elejét figyeld, hogy ne húzd meg a melletted állót.
2022. nov. 15. 08:22
 2/11 anonim ***** válasza:
46%

Kis autót venni, ami kis ívben fordul. Más tippem nincs. 26 évnyi vezetés után én is utálok rutinozni parkolóban, erre nincs tehnyika.

Gondolj szerencsétlen kuplungra, meg a gömbfejekre, és keress valami parkolhatóbb üzletet.

2022. nov. 15. 08:27
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Mást nem tudsz tenni, csak figyelsz és óvatosan gurulsz. Ha mögötted elfogy a hely, akkor előrébb gurulsz. Ha elől nincs több hely, hátrébb gurulsz. Nem gond az, ha többször is előre-hátra gurulsz, nyilván nem szereti az ember, ha ez a helyzet, de ez van.
2022. nov. 15. 08:30
 4/11 A kérdező kommentje:
Kedves 2-es az az egy bolt van gyakorlatilag a környéken, szóval muszáj. Néztem youtoben videókat, és ott mutatnak olyat, hogy ha a tükör egy vonalban van a mellettem levők hátsójával, akkor már el lehet kezdeni a tekerést. Hát nem tudom... Mint írtam, eddig mindig sikerült, de úgy érzem hiányosságaim vannak ezen a téren ☹️ nem érzem pontosan, hogy hogyam tudok magamnak sok helyetccsinálni a kicsiből. Olyan jó lenne valahogy, valahol ezt begyakorolni, a geometriáját.
2022. nov. 15. 08:38
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

"ha a tükör egy vonalban van a mellettem levők hátsójával"

Ezeket felejtsd el.

Nem mindegy, hogy milyen hosszú az autód orra, ahogy az sem, hogy milyen messze állsz a másik autótól.

Ha nem vagy biztos, inkább tolass még egyet vagy szállj ki és nézd meg, mennyi helyed van.

2022. nov. 15. 08:45
 6/11 A kérdező kommentje:
Nem szerettem volna kipróbálni amúgysem, legalábbis biztosan nem élesben parkolóban. Amikor vezetni jártam, az oktató mindig nagy, széles parkolókba vitt ahol könnyű volt ki, és betolatni is. Hát a "való életben" teljesen más.
2022. nov. 15. 08:57
 7/11 anonim ***** válasza:
86%

Nem viszonyítási pontokat kell megtanulni, hanem a saját autódat nézni és ismerni. Ez idő.

De ha nincs hely, akkor nincs hely. Nekem volt olyan, hogy úgy rám álltak, hogy nem tudtam kiállni (meghúzni másét sem akarom, de az én vadonatúj autómat meg pláne nem, így milliméterezni meg se próbálok), és meg kellett várnom, amíg visszajött a gazdája. Szerencsére "csak" a boltba ugrott be, így kb. 8-10 percet vártam csak, de így is jó dühös voltam. Nem is győzött bocsánatot kérni.

2022. nov. 15. 09:30
 8/11 anonim ***** válasza:
86%
Próblj meg tolatva beállni, sokall könnyebb és kiállni is jobb.
2022. nov. 15. 12:27
 9/11 anonim ***** válasza:
Nem kell ezt ennyire túlmisztifikálni. Jobbra tolass és akkor látod az autó elejét mikor ér össze. Vagy tolatva állj be.
2022. nov. 15. 14:22
 10/11 anonim ***** válasza:

2: egy corsa pl nagyobb ívben fordul mint egy C-osztályos merci :D

Szóval itt éppenséggel nem igen számít a méret.

kis autó arra jó, hogy kis helyekre is könnyen beférj vele.

2022. nov. 15. 15:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!