Ha beállsz a kereszteződésbe, majd a keresztforgalom zöldet kap, akkor maradj ott vagy indulj meg amikor már van rá lehetőség?
Budapesten a sok tahó ugye szeret begurulni a kereszteződésbe, akkor is ha nem tudja azt elhagyni addig amíg a keresztirányú forgalom zöldet nem kap.
Tegyük fel, hogy csak ugyan arra mehetek mint ő.
Mikor zöldet kapok megindulok.
Ő már túlhaladt a saját lámpáján, tehát nem tudja hogy piros lenne neki, de mivel látja, hogy mondjuk balról megindultak az autók kikövetkeztetheti, hogy neki piros, nekünk zöld.
Közben megindul a sor abba az irányba amerre ő is megy.
De én betudnék menni elé mert úgy érkezem, hogy a kocsim orra az ő kocsija elé érkezne.
Ő viszont csak megy előre, és még ekkor sem engedne be senkit balról.
Bekéne engednie mindenkit amíg újra zöldet nem kap az az irány ahonnét ő jött, vagy menjen csak ha már bent van a kereszteződésben?
Remélem érthető a kérdés, ha nem akkor teszek be egy rajzot.
Ugyan ezzel kapcsolatban: ha én beteszem elé a kocsim elejét, és ő nekem jön akkor a kresz szerint ki a hibás?
Mert ő beragadt, én meg szabályosan a zöld jelzésre indulok el, és a kresz szerint neki nem lenne ott keresnivalója sem.
Csak elméleti kérdés, ezen filóztam ma a sok tahót látva.
#3 A zöld lámpa azt jelenti, hogy behajthatsz, amennyiben várhatóan a zöld jelzés megléte alatt el is hagyod. Hatalmas torlódásba nem hajtasz bele, pont úgy, ahogy zebrára sem állsz rá, csak hogy a fenekében legyél az előtted levőnek.
Ha meg már megtörtént a dolog, két opció van, ha te voltál az utolsó, aki behajtott a kereszteződésbe pl. egy kezdődő sárgánál, talán még van időd visszatolatni, miközben a keresztforgalom még nem indult meg - Október 23-a és Budafoki út kereszteződésénél ez rendszeres jelenség. Másik opció, hogy nagyon rászorulsz az előtted levőre, lehetőleg minél több helyet hagyva magad mögött, hogy esetleg átférjen a keresztforgalom, ha a kereszteződés nem ilyen nagy, akkor bizony majd áthajtasz, amikor tudsz, és ülsz elpirulva, tudva, hogy minden dudálást megérdemelsz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!