Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Dízelesen tanultam vezetni,azo...

Dízelesen tanultam vezetni,azonban benzinessel már egyenes úton való elindulásnál lefulladtam. Mi lehet a baj?

Figyelt kérdés

Dízelesen például zöldre vált a lámpa és úgy indulok el hogy teljesen felengedem a kuplungot,ha muszáj akkor adok egy kis gázt.

Azonban legutóbb benzinessel mentem és engedtem fel teljesen a kuplungot és finoman adtam gázt,de állandóan lefulladtam.

Vajon mi lehet a baj?

2022. nov. 7. 10:54
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
93%
Megálsz a lejtőn, kèzifèk, ürebe teszed. Kuplung be, kapcsolsz egy egyest. Emeled a kuplungod, lassan adod a gâzt.olyan èrzèsnek kell lennie, mint amikor indulsz, csak nem indulsz meg. Majd egy határozott mozdulattal a kèzifèket kioldott. Az elejèn ne vedd el a kezed, mert lefulladsz visszagurulsz....
2022. nov. 7. 13:15
 12/18 anonim ***** válasza:
91%
#11 De emelkedőn csak indultatok el a városban, nem? El sem tudom képzelni hogyan lehet úgy vizsgára engedni valakit, hogy nem tud kézifékes elindulást. Ha vizsgán pont egy meredekebb emelkedőn kell megállni forgalmi okokból, akkor ott ér véget a vizsga, mert lefullad? Szégyen ez az oktatás.
2022. nov. 7. 16:10
 13/18 A kérdező kommentje:

Emelkedőn való elindulást nem kézifékkel tanította nekem az oktatóm hanem kuplung fékkel.

Kuplungot és féket lenyomva tartom majd engedem fel a kuplungot és amikor megvan a fogáspont akkor engedem fel a féket,majd engedem fel teljesen a kuplungot. Ha nagy emelkedő akkor gázt is adok.

Oktatóm azt mondta hogy ha lesz autóm akkor ott is kuplung fékkel kell játszani emelkedőn.

Kézifékes elindulás egyáltalán nem volt gyakoroltatva.

Forgalmi vizsgámon 3 emelkedőn való elindulás is volt piros lámpa miatt,de ott is kuplung fékkel oldottam meg.

2022. nov. 7. 17:34
 14/18 anonim ***** válasza:
82%
Igen, de a vizsgán viszagurulsz 50 cm-t bukta, illetve valóságban könnyebb lefulladni, vagy hátragurulni. Ha ideges vagy akkor kifororog a kerèk, megugrasz ès ráfutsz. Ha rutinos leszel akkor gáz kuplungal megtartod az emelkedőn, de frissen nem ajánlatos... Vagy èn nem nagyon ajánlom
2022. nov. 7. 20:01
 15/18 anonim ***** válasza:

Amikor megvettem a benzines autómat egy dizel után, nekem is csomószor lefulladt, igy visszavittem a tulajhoz és mondtam hogy nem jó valami. :D

Aztán megszoktam, de néha előfordul hogy lefullasztom.

Az enyém manuális váltó. Van benne visszagurulás gátló és elektromos a kézifék is, igy lejtőn ha bekapcsolom a kéziféket, az elinduláskor magától kiold, igy nem kell arra is figyelnem.

2022. nov. 7. 21:07
 16/18 anonim ***** válasza:
64%

Én is dízelesen tanultam és utána még 2,5 évig csak dízelesen vezettem.

Aztán utána lecseréltem egy benzinesre és bizony lefulladtam én is egy jó párszor. Rá kell igazából erre érezni, most hiába írnám le, ezt úgysem lehet így elsajátítani.

Egyébként az lenne a helyes ha az oktatók bele ültetnék a tanulókat benzines kocsiba is és a vezetési órák másik felét azzal vezettetnék le. A vizsgán pedig opcionálisan választhatnának, hogy benzinesen vagy dízelesen szeretnének e levizsgázni.

Persze ehhez az oktatóknak nem elég, hogy fent kell tudniuk tartani kettő autót hanem még plusz költségeket is kellene ráverni mire tanuló autót varázsol két autóból. Ez baromira sok pénz és sajna elképzelhetetlen.

2022. nov. 8. 00:15
 17/18 anonim ***** válasza:
16: Én ismertem olyan oktatót a környezetemben akinek gázüzemü (LPG) autója volt pár évvel ezelőtt.
2022. nov. 8. 00:25
 18/18 anonim ***** válasza:
57%

16-os, egyetértek veled, nem értem, miért pontoztak le.

Sőt, én még cifráznám!

"A vizsgán pedig opcionálisan választhatnának, hogy benzinesen vagy dízelesen szeretnének e levizsgázni."

Ne választhassanak, hanem a vizsgabiztos válasszon, tehát úgy tudják kezelni az autót, hogy bármelyiket választja a vizsgabiztos, le tudjanak rajta vizsgázni.

2022. nov. 8. 15:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!