Reggel nem figyeltem vezetés közben. Kötelező haladás irány egyenes volt, én pedig balra fordultam a zarovonalom belvárosban?
Nem tudsz kérdést normálisan megfogalmazni sem. Na mindegy.
Volt pár éve balhé a térfigyelő kamerák alapján kiszabott bírságokból. Annak az volt a végkifejlete, ha jól emlékszem, hogy az a közlekedési szabálysértések megítélésére, bírság kiszabására nem használhatók.
Belvárosa sok városnak van. Ha Budapestről kérdezel, ott rengeteg kamera van, de mind bűnmegelőzési céllal van telepítve.
Máskor figyelj jobban, mert a rendőr csak bírságolhat, de nem ő hal meg, sérül meg. Ha tilos irányba fordultál, akkor nem egyirányú utcába mentél be menetiránnyal szemben?
Objektív felelősség körébe tartozik, ez azt jelenti, hogy nem számít ki vezetett, mindenképp az autó tulajdonosa kapja a bírságot. A kötelező haladási irány megszegése esetén 50 ezer Ft a bírság összege.
Persze a legtöbb kereszteződésben nem figyelik kifejezetten ezt, szóval nem sok esély van rá, hogy kapni fogsz, de majd pár héten belül kiderül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!