Dízelesen tanultam vezetni,azonban benzinessel már egyenes úton való elindulásnál lefulladtam. Mi lehet a baj?
Figyelt kérdés
Dízelesen például zöldre vált a lámpa és úgy indulok el hogy teljesen felengedem a kuplungot,ha muszáj akkor adok egy kis gázt.
Azonban legutóbb benzinessel mentem és engedtem fel teljesen a kuplungot és finoman adtam gázt,de állandóan lefulladtam.
Vajon mi lehet a baj?
2022. nov. 7. 10:54
2/18 anonim válasza:
Adj gázt, és csúsztass a kuplungot
3/18 A kérdező kommentje:
És még mielőtt teljesen felengedem a kuplungot akkor adni kis gázt?
2022. nov. 7. 11:03
4/18 anonim válasza:
Már mielőtt elkezded felengedni, majd mikor már motdul a kocsi, megtartod csúsztatva.
De ezt nem lehet leírni, rá kell érezni.
Szánalmas, hogy ennyire nem tanítják meg az oktatók az egyszerű elindulást sem
5/18 anonim válasza:
4-essel egyetértek, döbbenetes, hogy valaki még csúsztatott kuplunggal elindulni sem tud (mert nem tanította meg neki a s..fej oktatója) és így jogsit szerzett és mehet a forgalomban.
Ha már így alakult, akkor tanuld meg otthon az udvaron vagy egy néptelen parkolóban.
6/18 anonim válasza:
Kb az első dolgok között kellett volna legyen, hogy megmondja az oktató, hogy a tanulóautóval jóval nehezebb lefulladni mint például egy gyengébb benzinessel.
7/18 anonim válasza:
Picit több gâz, mikor mozdul az autó egy picit tarts meg a kuplungot. Dízelessel könnyebb elindul (ugyan abban a helyzetben voltam mint te). Járj ki gyakorolni, de egy hèt alatt megszokod. Más egy benzines a dízelnèl...
8/18 anonim válasza:
az a baj, hogy nem automata váltóst használsz. Az soha nem fullad le. Én huszonöt év alatt egyszer sem fullasztottam le.
9/18 anonim válasza:
Pont ugyanúgy kell, mint a kézifékes elindulásnál emelkedőn, csak nem várod meg, hogy a kézifék befogjon, lévén be sincsen húzva.
10/18 A kérdező kommentje:
Sajnos a kézifékes elindulást sem tanították. Csak simán a kuplung/ fékes elindulást tanították nekem
2022. nov. 7. 13:02
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!