Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Kinek van itt elsőbbsége?

Kinek van itt elsőbbsége?

Figyelt kérdés

[link]

10-ből 10 ember mást mond. Valaki azt írta, hogy a 2 egyenesen haladó mehet először egyszerre, és utána a betorkolló út. De miért? Most akkor egy egyenrangú kereszteződésben honnan kellene tudni melyik betorkolló út?

Én a jobb kéz szabályt alkalmaznám itt. Attól, hogy a sárgától jobbra nem úttest van, attól még neki mindig nincs ott senki tehát ő az első azalapján. Vagy rosszul gondolom?

2022. okt. 26. 12:24
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
93%
Persze, jobbkezes. Nincs betorkolló út, mivel egyenrangú. Sárga, piros, zöld. A valóságban a zöld biztos, hogy menne a piros előtt, mivel a pirosnak meg kell állnia a zöld miatt és akkor már a zöld is elmegy, de KRESZ szerint a zöldnek el kell engednie a pirosat.
2022. okt. 26. 12:38
 2/12 anonim ***** válasza:
92%

#1 "a pirosnak meg kell állnia a zöld miatt"

Akarom mondani a sárga miatt, elírtam.

2022. okt. 26. 12:39
 3/12 anonim ***** válasza:
67%
Nincs ebben semmi bonyolult, ez egy egyszerű jobbkezes. Akinek jobbról nem érkezik senki, az megy előbb. Nyilván célszerű a kanyarodónak elengednie a balról érkezőt, de nem kötelező.
2022. okt. 26. 12:51
 4/12 anonim ***** válasza:
14%
3. Azért vitáznék veled, mert a piros szabályosan bemehet középig, nem akadályozva a sárgát. Nem kötelező a járda vonalában megállnia. Viszont tíz autósból tíz csúnyán, vagy nagyon csúnyán levágja a kanyart, de az meg nem a piros hibája, ha ütköznek.
2022. okt. 26. 13:06
 5/12 A kérdező kommentje:
Egyébként a valóságban egy ilyet ismerek, a mi utcánkban van egy ilyen. A kanyarodó mindig elengedi az egyenesen haladókat, bár hozzátartozik a történethez, hogy itt vagy 10 évig elsőbbségadás tábla volt, csak ellopták.
2022. okt. 26. 13:32
 6/12 anonim ***** válasza:
78%
#5 Budapesten rengeteg ilyen van, főleg 30-as zónákban, ahol nem minden kereszteződés négyágú. Engem már dudált is le mögöttem haladó amiatt, mert kiengedtem a jobbról érkező kanyarodót.
2022. okt. 26. 14:28
 7/12 anonim ***** válasza:

"10-ből 10 ember mást mond."

Az már régen rossz, ha egy ennyire egyszerű helyzetet sem tudnak az emberek felismerni csípőből.

2022. okt. 26. 19:00
 8/12 anonim ***** válasza:

Szeretném látni mind a tízet, mert ezt nem tudom elhinni. Bárki, akinek van jogosítványa az gondolkodás nélkül rávágja az elsőbbségi viszonyokat.

2022. okt. 26. 19:59
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Az érdekes, mert csak 3!, azaz 6 sorrend lehetséges.

Amúgy meg sima jobbkézszabály. Elég szomorú, ha ezt 10-ből 9 ember nem tudja.

2022. okt. 27. 05:33
 10/12 Alex Fly ***** válasza:
78%
Sima jobbkéz... Mondjuk a gyakorlatban általában ha a piros megáll elsőbbséget adni, akkor a zöld is el fog menni előtte a sárgával együtt.
2022. okt. 27. 09:03
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!