Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Akkor is a kereszteződésig...

Akkor is a kereszteződésig tart a KRESZ táblák hatálya, ha a kereszteződésnél mindössze egy gyalogos forgalomra szolgáló út keresztezi a mi utunkat?

Figyelt kérdés
2022. okt. 23. 15:32
1 2 3 4 5
 31/47 MGéza ***** válasza:

" Járda: az útnak a gyalogosok közlekedésére szolgáló - az úttesttől szintkülönbséggel, kiemelt szegéllyel, vagy más látható módon elhatárolt - része"

Felolvasod a megoldást, mégsem érted. Nem különálló út, hanem ugyanannak az útnak a két oldalán futó gyalogosforgalmú része, tehát nem is keresztezi azt, mint másik út. A másik, reklamált nem számít mivel nem gyalogútként van kitáblázva, hanem egyszerűen csak egy aszfaltozott ösvény, ami nem út.

De ha neked csak annyi eszed van, akkor nyugodtan gyorsíts a gyalogátkelő után...

2022. okt. 24. 10:45
 32/47 A kérdező kommentje:
Kezdjük ott, hogy ezt a járdázást ti kezdtétek. Következetesen "gyalogos forgalomra szolgáló út"-nak neveztem, mert tudtam, hogy nem járda. Ti meg belémkötöttetek, mondván, hogy a gyalogos közlekedésre szolgáló út a járda.
2022. okt. 24. 10:53
 33/47 MGéza ***** válasza:
79%
De, igen. Járda, akárhogy kapálódzol. Gyalogutat ki kell táblázni. Legyél olyan kedves és mutasd meg akkor a képen a gyalogút táblát, ha nem az!
2022. okt. 24. 11:15
 34/47 anonim ***** válasza:
40%

Előbb még aszfaltozott ösvéynek hívtad. Kellemes magaddal vitatkozni?

2022. okt. 24. 11:29
 35/47 MGéza ***** válasza:
79%

#34: Szövegértéseddel van baj.

Ezt írtam:

Nem különálló út, hanem ugyanannak az útnak a két oldalán futó gyalogosforgalmú része, tehát nem is keresztezi azt, mint másik út. A másik, reklamált nem számít mivel nem gyalogútként van kitáblázva, hanem egyszerűen csak egy aszfaltozott ösvény, ami nem út.

Korábban 28-as válaszban:

Ráadásul a kerékpárút keresztezésével az az aszfaltozott parkösvény véget is ér, pontosabban belefut az út két oldalán párhuzamosan futó járdába és van összekapcsolva, ezt értsd már meg.

Senki nem vitatkozik magával, te vagy lusta visszaolvasni a megoldásért.

2022. okt. 24. 11:39
 36/47 anonim ***** válasza:
0%

Nem ér véget a járdánál, folytatódik tovább, ha nem tűnt volna fel...

2022. okt. 24. 11:41
 37/47 anonim ***** válasza:
40%
2022. okt. 24. 11:43
 38/47 MGéza ***** válasza:
85%
Én is látom, de ott egyesül az út mentén futó járdával. Esetleg te is égetni akarod magad hogy akkor ez egy kereszteződés? Ne szórakozzunk már...
2022. okt. 24. 11:53
 39/47 anonim ***** válasza:
40%
Szerintem se kereszteződés, de amikor úgy érvelnek emellett, hogy annak semmi értelme sincs, akkor nem csodálom, hogy a kérdező nem érti.
2022. okt. 24. 11:56
 40/47 MGéza ***** válasza:
85%
De mit írjak rá, ha a kérdező nem érti? Nem nevezhetem járdának, mert nem felel meg a KRESZ definíciójának. Tehát akkor ösvények kell neveznem, mert nem gyalogút, akkor ki lenne táblázva. Azt meg a vak is látja, hogy az út előtt véget ér, egyesül a járdával.
2022. okt. 24. 12:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!