Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » A közlekedési rendőrök miért...

A közlekedési rendőrök miért nem tudnak tárgyilagosan beszélni intézkedésük alkalmával?

Figyelt kérdés
"Van egy 62-es fényképe, főnök. Mit szól hozzá?", "Tudja miért állítottam meg?", "Arról a matricarendszámról mit tud mondani nekem?" Ezek mindegyike velem esett meg, ahelyett, hogy azt mondta volna a rendőr: "Uram ön megsértette a kresz XY-adik paragrafusát, ezért megbírságolom". Miért kell lelki masszázsosdit "játszani"? Ezt tanítják nekik? Nem lehetne tárgyilagosan és nem érzelmi jelleggel beszélni egy hivatalos intézkedéskor? A szabálysértőt is megilleti szerintem az emberi méltóságot nem sértő tárgyalásmód. Ez az egynégyzetméteres kiskirálykodás szerintem nem helyénvaló. Rendőrök véleményét is várnám.
2008. dec. 23. 17:54
 1/9 anonim válasza:

RENDŐR!!!!!!!!! Mi még a kérdés?????

Itt legalább játszhatja az eszét, mert ő azt hiszi van neki.

2008. dec. 23. 18:02
 2/9 anonim ***** válasza:
Szerintem sokkal emberibb nyelv a "Van egy 62-es fényképe" mint az "Uram, ön megsértette a KRESZ 173. paragrafus, 1. bekezdés (c) pontjában foglalatakat, miszerint...". Ez nem hinném, hogy (kis)királykodás lenne.
2008. dec. 23. 18:30
 3/9 A kérdező kommentje:
A cinikus kioktató fölényeskedésre gondolsz, hogy emberi? :(
2008. dec. 23. 18:32
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Tetszik a kérdés! :)

Szerintem gyarló emberi mivoltuk van a dolog hátterében. A szürke ember azzal vigasztalja önmagát, hogy ő fontos a társadalom számára, és ha egy pici hatalma van neki, akkor ezt rögtön nagyobbra álmodja a reálisnál.:) Nekem ezen mindig nevetnem kell, amikor látom, hogy mennyire görcsösen fontosnak akar tűnni.:))

Erről egy sztori jut az eszembe - bár akkor nem nevettem, csak utólag.:)) Erdélyben utaztunk két város között, és egy helyen látjuk, hogy a szekér fara becsúszott az árokba, a szekér pedig keresztben áll az úton. Egy rendőr nézegeti mellette állva. Megálltunk, kiszálltunk az autóból, hogy segítsünk, ha szükséges. Rendőr inti, hogy üljünk vissza. Ekkor érkezik a másik rendőr autóval, nyilván traktort hívott, és úgy áll meg, hogy teljesen elállja a másik, szembejövő sávot is. Nos, hátradőltünk, tudtuk, egy darabig itt nem lesz forgalom. Segíteni sem kell, így elővettem a telefonom, hogy fotózzak legalább, ha már ilyen érdekesség történik, és úgy sincs mit tenni. Ekkor elindul felém az utólag érkezett zsaru, és kiabál valamit. Odajön, és kiabálni kezd, hogy miért fotózom. Elraktam a telefont, hogy kerüljem a konfliktust. Még kiabál egy picit, amiből alig értettem valamit, lévén nem beszélek románul. Amikor kidühöngte magát, azért kezdett őrjöngeni, hogy miért nincs bekötve a biztonsági övem. Aki ismer, az tudja, hogy soha sehova nem indulok el öv nélkül, ez egy jó reflex nálam, rosszul érzem magam öv nélkül, és első dolgom, hogy mindig bekötöm magam. Mondja a kollégám, hogy azért nincs bekötve, mert az előbb kiszálltunk az autóból. Ráordít, hogy nem őt kérdezi, hanem engem. És ahelyett, hogy fotózunk, miért nem segítünk nekik inkább. Elindultunk hát segíteni, nehogy még kikészítse magát. A másik zsaru is felfigyelt, hogy mit ordibál ez ilyen nagy átéléssel, és odakérdez, hogy mi a gond. Ez, mint megbántott kisgyerek az anyukájának panaszolni kezdte, hogy fényképeznek és nem akarnak segíteni. Mire a másik ráförmed, hogy azért van a fényképezőgép, hogy fényképezzenek vele, és különben is hova hív mindenkit, amikor nyilvánvaló, hogy nem tudnak segíteni.

Azt az arcot látni kellett.:)) A nyugdíjközeli stresszes rendőr, akit nem léptettek elő, mióta elvégezte az akadémiát, és most önérzetében taposta meg saját kollégája gonosz civilek szeme láttára.:)))

Emberek ők is. Konfliktusokkal, komplexusokkal, családi és lelki problémákkal, és ezerszer megtépázott egóval.:)

2008. dec. 23. 18:38
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
kiskirálykodás...............hát ez tetszett..akinek nem tetszik hogy a rendőrök nem a törvényeket sorolják szóljon be nekik....szerintem így sok ember kevésbé áll neki parázni egy igazoltatáskor.
2008. dec. 23. 21:26
 6/9 anonim válasza:
Azért, mert évekig "agyzsugorító" agyturkászok előadásait hallgatják. De muszáj mert sokkal hülyébbek vannak nálad a utakon. Sok barátom van a rendőrségen és úgy látom, hogy ha felveszik az egyenruhát, egyben leveszik a civil gondolkodásmódot is.
2008. dec. 28. 14:01
 7/9 anonim ***** válasza:

Szerintem ezek jó kérdések voltak a rendőrök részéről,mert ha tudja valaki a választ akkor legalább nem kell elmagyarázni neki,hogy miért hülye!

Ui:csak 1 autós

2009. jan. 15. 23:52
 8/9 A kérdező kommentje:

Rébuszok és megszégyenítés* helyett a korrekt, pontos, de udvarias közlés sokkal célravezetőbb. szvsz

*elsősorban a kérdésemmel is azt kifogásoltam, hogy a rendőr szeret fölényeskedő és megszégyenítő hangnemben beszélni a korrekt partneri párbeszéd helyett. Ha bárki mentségül hozza fel, hogy a rendőrök ilyenek, meg olyanok, arra azt mondom, hogy retorikai oktatás mindenkinek kell, aki "ügyfelezik"

2009. jan. 16. 09:19
 9/9 anonim válasza:
A rendőrnek az a dolga...ki akarja csikarni belőled a beismerő vallomást...:)
2009. jan. 19. 17:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!