Miért kellene egy közlekedési konfliktust rendezni?
Rengeteg posztban, cikkben olvasom, hogy X.Y. ezt vagy azt csinált, vélhetően "egy korábbi közlekedési konfliktust szándékozott rendezni"... stb stb. Általában büntetőfékezéssel, autóból való kiszállással, tükörlerúgással, stb stb akarják "rendezni". De mit kell ezen rendezni?
Ha nem történt kéresemény, akkor miért nem lehet egyszerűen csak tovább menni? Én pl ilyenkor még az ablakot is felhúzom és továbbmegyek, nem állok le mégcsak vitatkozni sem másik autóssal, ha hülyeséget csináltam véletlen, akkor megköszönöm a türelmét (feltartott kézzel, vészvillogóval stb), ha más csinál fasságot, van, hogy rádudálok, de aztán - a reakciójától függetlenül - tovább megyek. Ennyi. Szóval nem értem, hogy egy káresemény nélküli közlekedési konfliktuson mit kell és mit lehet rendezni...
Azért mert sokan nagyképűek, és azt hiszik bármit megtehetnek a másikkal. Nem feltétlen önbizalomhiány. Egyébként van aki pusztán idegbeteg és a semmiért is képes megállítani egy egész kocsisort csak hogy bizonyítsa az igazát (ami nem igaz).
A nagyképűsködés az ami már népbetegség, nem csak a közlekedésben nyilvánul meg.
Trágárkodni meg a másikat veszélyhelyzetbe sodorni azt tudnak az ilyenek.
Nem egyszerű...
Tény, a konfliktusok 90%-a rendezhető lenne egy nagy levegővétellel, aztán megy tovább az élet. És el kell ismerni azt is, ha hibáztunk.
Másrészt meg nekem is volt már, hogy vissza fordultam megkeresni azt az autóst, aki majdnem gallyra törte a kocsimat egy szaros parkolóban azzal, hogy rohadt nagy lendülettel, a kanyart levágva majdnem belém jött frontálisan, olyan irányból ahonnan amúgy tilos volt kanyarodnia. Mire vissza értem el is húzott az autótól, jelzésképpen csak a tükreit forgattam ki, de első gondolatom az volt, hogy fogom és letöröm, csak aztán meg engem vesznek elő rongálásért.
Vagy egyszer hülye gyerek nem tudott előzni mert mentem a sávban egyenesen, ő meg elém akart vágni másik sávból, ahol szintén mentek, csak helye nem volt. Erre fogta, és rám legyezett a kocsival, hogy takarodjak már el mert ő menne. Hol is marad a KRESZ azon része, hogy sávot csak akkor váltok, ha ezzel a másik felet nem zavarom? Ő nem hogy zavart, hanem szándékos veszélyeztetéssel próbálta kikényszeríteni a nem létező elsőbbségét. Persze félre állni nem mert.
A dzsipókat ki kell szedni a forgalomból, 99%-uknak nincs jogsija, és ők a legagresszívabbak.
És legalább középfokú végzettséghez kötni a jogosítványt emiatt!
Szinte az összes pályás balesetet a tróger melósbrigádok csinálják jogsi nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!