Mi volt a legdurvább konfliktusod közlekedés közben idiótákkal?
Biciklivel 2x1 sávos út, én bringán tekerek, kamion jön hátulról. Fék helyett hosszan dudál, amiből hallom, hogy rohadt gyorsan jön és közel van. Erre elrántom jobbra kormányt, elsuhan mellettem. Feldúltan konstatáltam, hogy nem sokon múlott. Utána se vészvillogó, se fék...
De ma is rám vészfékeztek gyalogosként a zebrán, félig rácsúszott. Pedig látta hogy megyek.
Biciklivel takarodó az út szélére és nem kell feltartani a forgalmat. Zebra elött pedig tessék körülnézni és akkor rámenni, ha tutira elsöbbséget adnak. Hiába van elsöbbséged ha felkenödsz mint a tyúxar. A családodon nem segít ha a sofört lecsukják.
Pályán pedig tessék rendszeresen nézni a tükröket, nem pedig sávváltás elött belepillantani. Ha rendszeresen felméred a terepet, feltünik ha valamigyorsan közeledik.
Az út szélén mentem onnan zavart le. Ja hogy ha biciklizek és jön mögöttem valaki takarodjak le az útról? Köszi a tanácsot.
Zebra előtt körülnéztem és tutira elsőbbséget adott. Egyébként nem rohanok rá sosem, csak leteszem egy lábam. Ha nem áll meg visszakapom, ha megáll, megyek.
És persze, hogy a 200-al jövő mercisnek van igaza, hogy büntet nem? Gondolom te pályán le se veszed a szemed a tükrökről mi? Soha?
Mesélj még.
Kereszteződés egyirányú részén(beágazó út két egyirányú részre van osztva) bicajjal szépen megyek a magasabb rendű út felé, aztán egyszer csak szembe egy rendőrautó bekanyarodik és elhúz pár centire tőlem, úgy hogy lehúzódtam egészen a padkáig. Természetesen megkülönböztető jelzés nélkül.
Másik eset, motorral megyek mellkúton, pár gyerek labdázik, biztos ami biztos lassítok, ők lemennek az út szélére, egyik pattogtatja(kb a legidősebb, 10 év körüli) és pont mikor odaérek elcseszi, labda át előttem, gyerek meg utána. Hiába mentem lassan, csak centiken múlott... Talán még súroltam is.
A 2 leg"durvább":
1., Két sávos úton megyek a belsőbe, párhuzamos forgalom mellett (tömött sávok). Szélső sáv elfogy, illetve kanyarodó és busszávvá alakul. Előtte jó 300 méterrel már ki van táblázva illetve jelölve is van, nem lehet eltéveszteni.
Szóval én megyek a belsőben, kamion póttal a külsőben, majd ugye a lekanyarodóban, majd tovább egyenesen a buszsávban. Majd felébred, hogy hoppá, elkezd index meg minden nélkül kajak letolni az útról (gondolom holttérben voltam), ujjam már nem tettem volna a jobb tükröm és a kamion közé... Rádudálok, visszarántja jobbra a kormányt, pót be is riszált. Gyorsan elhúzok a barom mellől, mögém besorol. Majd a piros lámpánál kiszáll belőle egy olyan 152 centis 40 kilós törpe (nem vicc), alig bírt kimászni a nagy gépből, odajön hozzám. Nyár volt, ablak lehúzva. Elkezd nekem dumálni, hogy milyen paraszt vagyok, hogy nem engedem őt be (wtf?!), meg látszik, hogy ez Magyarország, mert külföldön őt beengedik mindenhol és így k*/*csög, úgy k*/*r*va anyám. Miután ezt a kiváló kis monológot meghallgattam mondtam neki, hogy most már unom és vissza lehet ülni a kamionjába és elhúzhat a sunyiba. Erre azt mondja, hogy én ne merjek vele így beszélni, mert akkor "majd meglátom mi lesz"... Kikötöm az övet, kiszállok, olyan 2 fejjel voltam magasabb az embernél és olyan 30 kilóval több izom van rajtam. Csak annyit kérdeztem tőle, hogy "miért, mi lesz?". Ember leizzad, majd lefagyott egy olyan 5 másodpercre, végül egy szó nélkül visszasétált a kamionhoz....
2., Motorral megyek 3 sávos úton, belső balra kanyarodó sáv, szélső kettő egyenes. Lámpa piros, beállok a balra kanyarodó sávba, kicsit jobbra húzódva, de bőségesen a saját sávomban, még legalább fél méter volt a felfestett vonalig. Kamion nagy slunggal satufékez mellettem, de úgy, hogy majd fel borít, első kereke telibe rajta a záróvonalon, bőven átlóg az egész a balra kanyarodó sávba, kb. 20 centire tőlem áll meg.
Még meg sem állt, de már torka szakadtából üvölt ki az ablakon, hogy k**cs***g b**zi f***sz*/*pó motoros (????). Mondom neki, hogy h***lye vagy ember, én ÁLLOK a pirosnál, te majdnem elütsz és még ugatsz is? De csak jár a p0fája. Általában nagyon béketűrő ember vagyok, de akkor elgurult a gyógyszerem. Motorról le, standard kipattint, feláll. Bukósisak, full protektor, fémprotektoros csizma és kesztyű... Embernek elkerekedett a szeme, majd nyélgázzal át a piroson (????). Szerencsére nem jött senki keresztbe....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!