Ellentmondó történettel mit kezd a rendőrség és hibáztam-e?
Az történt, hogy egyik reggel kikanyarodtam a kapuból az árok mellé jobbra, ahol megálltam járó motorral és visszamentem a lakásba bezárkódni, becsukni a kaput. Mire kiértem, arra nem volt bal tükröm. De az elkövető sem volt sehol.
Mivel nem volt időm rá, ezért csak késő du. néztem vissza a dashcamot, amin gyönyörűen látszódott ahogy leviszi a tükrömet egy robogós és pechjére ismertem is látásból, mert itt lakik tőlünk pár utcányira.
Még aznap elmentem hozzá és számonkértem. Először beismerte, hogy ő volt, majd pénzt akart adni, mire mondtam, hogy nem fogadom el, töltsünk ki kárbejelentőt. Erre már nem volt hajlandó, sőt, visszavonta, hogy ő lett volna a hibás.
Az elképzelése szerint én hibáztam, mert irányjelző nélkül kanyarodtam ki a kapuból (ez egyébként igaz) és világítás sem volt a kocsin (ez is igaz), ezért ütközött neki és nyugodtan hívjak rendőrt, mert ő ezt el is fogja mondani és megszívom.
Szerintem viszont sem az irányjelző, sem a világítás nem kapcsolódik az esethez. Amikor én kikanyarodtam, akkor ő még sehol nem volt a motorral. Ez a felvételen is látszik, hogy miután megálltam az út szélén ő még pixelekből álló folt volt a felvételen, tehát legnagyobb jóindulattal is valahol az utca végén járhatott akkor tőlem, kilométeres távolságra.
Kérdés, hogy ha én feljelentést teszek, akkor ilyen ellentmondó történettel ki húzza a rövidebbet? Régi autóról van szó, bontóból egy tízes a tükör, nem erről van szó...
Ő mond valamit, neked viszont felvételed van róla hogy az nem fedi a valóságot. Azért annak nagyobb bizonyító ereje van mint a szónak.
Feljelentheted, kérdés hogy érdemes-e. Nem tudjuk mekkora károd lett.
Csak ha jól látható az arca....
Mivel robogón nincs rendszám ugye, és másképp nem lehet beazonosítani.
A balesethez semmi köze az irányjelzésnek és a világításnak, az autó lezárva is parkolhatott volna az út szélén. Tehát mindenképpen ő volt a károkozó, neked nem volt részed a balesetben, a felvétel bizonyítja, mentsd el. Valamint, őt mindenképpen megfizettetik egyrészt a baleset okozása miatt, másrészt meg mert elhagyta a helyszínt, a címe megadása nélkül.
Az meg a rendőrökön múlik, hogy az indexelés elmulasztása miatt téged megbüntetnek-e a felvétel alapján, a balesettől függetlenül.
Legjobb lenne elkérni tőle a tükör árát (ha lehet, 1-2 ezressel felfelé kerekítve, az utánajárásért és szerelésért), az a biztos.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!