Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Tegyük fel hogy van egy jól...

Tegyük fel hogy van egy jól belátható útkereszteződés és nincs senki más a környéken rajtad kívül. Ilyenkor is szoktál indexelni kanyarodásnál?

Figyelt kérdés
Ha igen/nem, akkor miért?

2022. szept. 18. 11:41
1 2 3 4
 11/33 A kérdező kommentje:
Lelassítasz a kereszteződés előtt motorfékkel(elvileg így fogyasztod a legkevesebb üzemanyagot) és tényleg nincs más rajtad kívül mert egy kihalt útszakaszon vezetsz. Biztos hogy ésszerű jelezned a kanyarodási szándékodat ha senki sem lát? Nekem ilyenkor furcsa, mintha nem biznék még magamban sem.
2022. szept. 18. 13:53
 12/33 anonim ***** válasza:
90%

Igen, pontosan úgy csinálom, ahogy mondod. Motorfék, irányjelzés majd fék, végül pedig ha biztonságos, akkor kanyarodás.

2022. szept. 18. 14:19
 13/33 anonim ***** válasza:
92%
#11 Én az adott forgalmi szituációt figyelem, nem azt hogy van-e valaki a közelben vagy sem. Így természetesen szoktam.
2022. szept. 18. 14:39
 14/33 A kérdező kommentje:

Én az adott forgalmi szituációt figyelem, nem azt hogy van-e valaki a közelben vagy sem. Így természetesen szoktam.

De az adott forgalmi szituációhoz hozzátartozik az is hogy van-e valaki a közelben, nem? :)

2022. szept. 18. 14:43
 15/33 anonim ***** válasza:
85%

Mivel a balesetek jellemzően nem várt tényezőkből erednek, igyekszem minél kevesebb kétséget hagyni a magam következő lépéseit illetően az úton (a pókerasztal más tészta).

Ezért üres úton is indexelek,mert nem hiszem el magamról, hogy tévedhetetlen volnék. Lehet, hogy takarásból épp előszalad egy gyalogos és hiába ő a szabálytalan (ha egyáltalán), én nem akarom utána egy bíróság előtt bizonygatni a feldúlt rokonai előtt, hogy akkor is baleset lett volna,ha én indexelek.

Meg amúgy is,nem egy bonyolult mozdulat.

2022. szept. 18. 15:54
 16/33 A kérdező kommentje:
Hiába próbálsz engem elemezni, ha nincsen takarás ahonnan előszaladhat egy képzeletbeli gyalogos akkor miért jelzed a saját gondolatodat előre? Szerintem önbizalomhiány. De cáfolj meg ha nincs igazam.
2022. szept. 18. 16:19
 17/33 anonim ***** válasza:
88%

MINDIG irányjelzek.

Eléggé lóf#szt nem ér az egész, ha azt számítgatod közben, hogy ki néz épp az irányodba, ki nem.

2022. szept. 18. 18:16
 18/33 anonim ***** válasza:
11%
Biztos hogy nem. Meg egyébként sem szoktam csak ha NAGYON muszáj. Pont leszarom hogy kinek sír a szája miatta...
2022. szept. 18. 18:21
 19/33 Andizsuzsi ***** válasza:
93%

Mindig használom, két okból.

Egyrészt, mert a KRESZ nem tartalmaz olyan kitételt, hogy csak akkor kell használni, ha más látja.

Másrészt ha nem válik automatikussá az irányváltoztatás előtt az index használata, akkor nagyon könnyen előfordulhat, hogy valami leköti a figyelmemet és elfelejtem. Ezért amikor a tök üres utcában bekanyarodok a kapubejárómra, akkor is indexek, ha a környéken sem jár más autó.

2022. szept. 18. 18:47
 20/33 A kérdező kommentje:

Másrészt ha nem válik automatikussá az irányváltoztatás előtt az index használata, akkor nagyon könnyen előfordulhat, hogy valami leköti a figyelmemet és elfelejtem.

Ha ilyet elfelejtesz akkor miért veszel részt a forgalomban egyáltalán?

2022. szept. 18. 18:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!