Tényleg veszélyes lehet, ha valaki eleinte 80-al mer csak menni?
Nemrégiben lett meg a jogsim, eddig tök nyugodtan vezetgettem, mimdig kicsit dinamikusabban, gyorsabban, viszont sokszor azt érzem - a csodás útminőségeknek is hála- hogy bizonyos esetekben elég a 80km/h.
Itt olvastam egy kérdést, és a 14-es válasz teljesen felzaklatott.
https://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__kozlekedesbiztons..
Eleve az a tény, hogy valaki képes lenne a másikat hibáztatni egy frontális ütközés miatt? Ha én 80-al megyek mert még bizonytalan vagyok, és valaki kielőz komolyan ÉN leszek a hibás?
Nem, nem arról beszélek ami multkor velem is történt, hogy idős úr kb. 40-el az út közepén megy lassacskán a záróvonalon. Oké, azt én is balesetveszélyesnek ítélem meg.
De tényleg ilyen emberek vannak akik szerint "jogos" bárkit letolni? G&ci most ez komoly? Jogos letolni, jogos miatta frontalisan ütközni, jogos valakit akár ki is nyírni 5 perc elóny miatt? Jogos veszélyeztetni EMBERI életeket, azért, hogy utána a piros lámpánál álljunk mindketten? Most ez tényleg komoly? Nekem, és a családtagjaimnak akik vezetnék akár évtizedek óta is, van aki több mint 30 éve, soha eszébe nem jutna ilyet mondani, vagy tenni, hogy akkor én letolom, vagy én kielőzöm, nem számít, hogy a szembe érkező kocsiban egy kisbaba ülhet, hiszen nekem jogom van mert engem fenntart a 80-al haladó.
Értitek nem, nem a gyirshajtókkal van a bajom. De ez a hozzáállás, amiket olvasok, hányingerem van. Képes lenne kinyírni másokat mert az előtte haladó egy kismértékben lassabban halad, mint a megengedett? Ugye nem csak ilyen emberek léteznek az utakon...
Te pedig nem tudsz szöveget értelmezni. Egyik hozzászólásomban sem mondtam egy rossz szót sem azokra akik gyorsabban mennek, és nem is gondolom rossz sofőrnek azt, aki gyorsan hajt. Aki mások életét veszélyezteti pár perc előnyért, azokat becsméreltem. De itt be is fejeztem 😊
Jó, nyugodtan buta libázz, meg bénázz le ha ettől jobban érzed magad 💐😘
Országúton 80!?
Dehogy lassú. Egyáltalán nem az.
Vannak olyan országutak amik krva jó állapotban vannak, az út száraz és a látásviszonyok is kiválóak, mégis nagyon max 80al megyek rajta mert tudom, hogy olyan helyen van ahol bármelyik pillanatban kiugorhat elém egy vad.
Ez a sebesség éppen autópályára lenne kevés, ott célszerű legalább a 90et felvenni a kamionok miatt. De ha 90el mész a külsőben senkinek egy szava sem lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!