Ki lett volna a hibás?
Ma történt velem, hogy lakott területen belül (tehát 50km/h a megengedett sebesség) haladtam autóval, majd egy kereszteződésnél balra akartam kanyarodni. Ezt előre jeleztem is indexel, kanyarodás előtt 1-2 másodperccel bele néztem a tükörbe láttam hogy mögöttem kb 150 méterre jön egy autó majd kanyarodnék, még jó hogy közben belenéztem a külső tükörbe és vissza tudtam rántani a kormányt, mert abban a pillanatban száguldott el mellettem vagy 100-120-al. Ha a kanyarodás megkezdése közben nem nézek a visszapillantóba és nem rántom vissza a kormányt elé kanyarodtam volna.
Ebben az esetben ki lett volna a hibás?
-kanyarodást indexel jeleztem
-kanyarodás előtt a tükörbe néztem akkor még távolabb volt és nem kezdte meg az előzést, a pillanatnyi tükörbe nézéssel meg nem észleltem a hatalmas sebességet
És ebben a borzasztóan veszélyes szituációban, még arra is volt lélekjelenléted, hogy megállapítsd, kb. 100-120-al száguldott.
Nem semmi!
Mellesleg a "ha val kezdődő mondatok"..........
"Elsőbbsége nem annak van aki előbb jelzi a kanyarodási illetve előzési szándékát?"
Jogosítványod nincsen? Akkor miért vezetsz közúti forgalomban?
Elsőbbsége mindig a nagyobb járműnek van.
Pl egy orosz tank és egy ukrán zsiguli találkozásánál...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!