Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ki lett volna a hibás?

Ki lett volna a hibás?

Figyelt kérdés

Ma történt velem, hogy lakott területen belül (tehát 50km/h a megengedett sebesség) haladtam autóval, majd egy kereszteződésnél balra akartam kanyarodni. Ezt előre jeleztem is indexel, kanyarodás előtt 1-2 másodperccel bele néztem a tükörbe láttam hogy mögöttem kb 150 méterre jön egy autó majd kanyarodnék, még jó hogy közben belenéztem a külső tükörbe és vissza tudtam rántani a kormányt, mert abban a pillanatban száguldott el mellettem vagy 100-120-al. Ha a kanyarodás megkezdése közben nem nézek a visszapillantóba és nem rántom vissza a kormányt elé kanyarodtam volna.

Ebben az esetben ki lett volna a hibás?

-kanyarodást indexel jeleztem

-kanyarodás előtt a tükörbe néztem akkor még távolabb volt és nem kezdte meg az előzést, a pillanatnyi tükörbe nézéssel meg nem észleltem a hatalmas sebességet

2022. aug. 28. 12:29
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom 3évnyi pereskedés 2ügyvéd meggazdagodása után kiderülne hogy mindketten hibásak voltatok... :P
2022. aug. 28. 12:44
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
valószínűleg kimondanák, hogy mindketten felelőssek vagytok. Te, amiért nem tartottad be a kanyarodás szabályait (igen, ha közben előznek, neki van elsőbbsége) és ő a gyorshajtás miatt
2022. aug. 28. 12:57
 3/12 A kérdező kommentje:
#2 Elsőbbsége nem annak van aki előbb jelzi a kanyarodási illetve előzési szándékát?
2022. aug. 28. 13:13
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
(6) A balra bekanyarodó jármű vezetője párhuzamos közlekedésre nem alkalmas úton a bekanyarodást akkor hajthatja végre, ha meggyőződött arról is, hogy balról járművének előzését vagy kikerülését másik jármű nem kezdte meg.
2022. aug. 28. 13:20
 5/12 anonim ***** válasza:
0%

És ebben a borzasztóan veszélyes szituációban, még arra is volt lélekjelenléted, hogy megállapítsd, kb. 100-120-al száguldott.

Nem semmi!

Mellesleg a "ha val kezdődő mondatok"..........

2022. aug. 28. 13:22
 6/12 anonim ***** válasza:
Akinek kevesebb pénze van ügyvédre.
2022. aug. 28. 13:23
 7/12 anonim ***** válasza:
47%
Az nyer aki életben marad.
2022. aug. 28. 13:26
 8/12 anonim ***** válasza:
0%

"Elsőbbsége nem annak van aki előbb jelzi a kanyarodási illetve előzési szándékát?"

Jogosítványod nincsen? Akkor miért vezetsz közúti forgalomban?

2022. aug. 28. 13:47
 9/12 anonim ***** válasza:
45%

Elsőbbsége mindig a nagyobb járműnek van.

Pl egy orosz tank és egy ukrán zsiguli találkozásánál...

2022. aug. 28. 14:06
 10/12 anonim ***** válasza:
0%
Bal index alapból tiltja az előzést... szoktuk mi is, ha kell, hogy segítsük egymást (busz).
2022. aug. 28. 20:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!