Ha 90-es útoszakaszon én úgy döntök,hogy 60annal megyek(semmi nem indokolja) azért megbüntethetnek?
Figyelt kérdés
2022. aug. 16. 16:51
11/15 anonim válasza:
Hát, hülye kérdésre hülye válasz, vagy megpróbálsz gondolatot olvasni. Vagy sikerül, vagy nem. Neked most perpill mi a problémád, azon kívül, hogy ráérsz?
12/15 anonim válasza:
Megbüntetni nem fognak hacsak nem egyértelmű, hogy szándékosan tartod fel a forgalmat. Ott ahol lehet előzni, nem nagyon beszélhetünk a forgalom szándékos feltartásáról. Nincs olyan szabály ami kimondaná, hogy mindig a megengedett legnagyobb sebességgel kell haladni.
13/15 anonim válasza:
#12 Olyan van, hogy az út- és látási viszonyoknak megfelelő sebességgel közlekedünk. 90-es úton szép, napos időben az út- és látási viszonyoknak megfelel a 90. Ha én egy 60-nal döcögő autó mögé kerülök, szembesáv tele, előzni nem tudok, akkor az a 60-nal közlekedő a sebességem megváltoztatására kényszerít (mellesleg ha előzök, akkor meg irányváltásra), márpedig ez a zavarás fogalma, indokolatlanul pedig nem zavarhat, ez is szabály. Indok lehet pl. az, hogy műszaki probléma miatt a legközelebbi szervizig döcög.
14/15 anonim válasza:
Zavarni zavarhat, csak nem veszélyeztethet, hirtelen fékezésre nem kényszeríthet, de lassításra minden további nélkül. A látási és útviszonyoknak megfelelő sebesség megint csak relatív, millió tényezőtől függ. Egy gyakorlott sofőrnek, kipihenten, ismert útvonalon, új autóval nem ugyan az, mint egy kezdőnek, fáradtan, ismeretlen úton egy nem annyira modern autóval. Nem tudhatod, hogy aki 60-nal megy az miért annyival megy, lehet hogy jó oka van rá. Inkább menjen 60-nal ha úgy érzi biztonságosnak, mint hogy beléd szálljon 90-nel.
15/15 anonim válasza:
Zavarhat, de nem indokolatlanul. Persze ez is gumiszabály, későn vette észre, hogy sávot kell váltani, beengedem, zavarás, de indokolt. De nyílegyenes szakaszon 90 helyett 60-nal menni továbbra is büntethető, csak valószínűleg senkit nem fog érdekelni. Aki ennyire fél az ismeretlen utaktól (amikre szól a jogosítványa), az vigye magával az anyósülésen az apukáját és tanuljanak meg együtt vezetni. Én is úgy kezdtem. Tök kezdőként éjszaka a 4-esen mentem ködben 30-cal, megelőztek, utána meg örültem, hogy követhetem a helyzetjelzőjét, lehetett is haladni. Egyedül valószínűleg végigdöcögöm 30-cal. De vigyázz #14 mert az előbb valakit már lehurrogtak azért, mert feltételezte, hogy kezdő sofőr a kérdező.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!