Ha 90-es útoszakaszon én úgy döntök,hogy 60annal megyek(semmi nem indokolja) azért megbüntethetnek?
Figyelt kérdés
2022. aug. 16. 16:51
1/15 anonim válasza:
ha feltartod a forgalmat akkor igen
2/15 anonim válasza:
2x2 sávon valószínűleg nem. 1x1 sávon valószínűleg igen. Vagyis büntetni nem hiszem, de figyelmeztetést kapnál.
A kresz nem beszél alsó sebességhatárról (sajnos...), de ahogy elhangzott, arról van szó benne, hogy indokolatlanul nem tarthatod fel a forgalmat.
3/15 anonim válasza:
Ha a lassú haladással veszélyes helyzetet teremtesz (mert igen, ilyen is van), akkor megbüntethetnek.
4/15 anonim válasza:
25. § (2) (...) lassan haladó járművel - ha az út- és forgalmi viszonyok lehetővé teszik - szorosan az úttest jobb széléhez húzódva kell haladni. Párhuzamos közlekedésre alkalmas úttesten a jobbra tartásra a külön szabályok (36. §) az irányadók.
26. § (5) Nem szabad a járművel indokolatlanul olyan lassan haladni, hogy az a forgalmat akadályozza.
Ha ezeket betartod, akkor nem, egyébként igen.
5/15 anonim válasza:
Ha az út- és látási viszonyok nem indokolják, akkor megbüntethetnek, de sok esélye nincs, hogy lát rendőr és utánad megy, megállít. Ami inkább érdekelne, hogy miért csinálnál ilyet? Magadat és másokat is veszélyeztetheted ezzel.
6/15 anonim válasza:
indokolatlanul lassú haladás gumiszabály, erre vagy ráhúzzák, vagy nem
7/15 anonim válasza:
Gondolom az lehet a háttérben, hogy úgy lett meg a friss jogsi, hogy a kedves oktató nem nagyon vitt országútra, így szokatlan a sebesség. Ez esetben azt javaslom, vezess úgy, hogy ott ül egy tapasztaltabb sofőr az anyósülésen. A jogosítvány nemcsak a lakhelyed köré, meg nemcsak szép, napos időre szól. Megértem, hogy elsőre ijesztő, de hamarabb belejössz, mint hinnéd, és a közlekedés amúgy is egy dinamikus, rugalmas dolog, egyik motoroktatóm azt mondta mindig, ez olyan, mint a tánc. Néha keringő, néha csárdás, de csak úgy lehet csinálni, ha felveszed az aktuális ritmust.
8/15 anonim válasza:
7: Hogy tudsz ilyesmiket feltételezni a kérdezőröl, aztán meg ódákat irni? :D
9/15 anonim válasza:
#8 Nem feltételeztem semmit, csak megosztottam egy gondolatot, várva, hogy a kérdező megerősíti vagy megcáfolja, mert eléggé lakonikus a kérdése. Biztos jobb lett volna, ha elkezdem sértegetni, ugye? Itt asszem az a szokás.
10/15 anonim válasza:
9: Nálad meg az a szokás, hogy csak találgatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!