Megbüntethetnek ezért?
Ha az ember nem tudja, hogy merre térjen ki, akkor jobb ha nem mozdul. Jobb, mintha félreértik egymást a mentővel és összekoccannak.
Nem tudtad, hogy mit tegyél, merre akar menni a mentő, elfér-e. Ő a dudával utasított, hogy hely kell neki és előrementél. Ez nem egy katasztrófa. Történhetett volna gördülékenyebben is, de csak ennyiről van szó.
Az nem hibázik, aki nem vezet soha.
Nem történt semmi, nem okoztál kárt, sérülést és nem tartottad fel a mentőt sem ezer évig.
Ez egy olyan dolog, ami egyéni mérlegelés alá esik. Mert ugye a pirosba nem mehetsz be, az szabálytalan. A megkülönböztető jelzést használó járművet nem akadályozhatod, metr az is szabálytalan. De a valóságban nem szólnak érte.
Én hasonló szituban voltam nemrég, három sávból kettő tömött volt a pirosnál, egyedül én akartam jobbra fordulni. Mentő szintén jobbra, mikor beállt az én sávomba, vészvillogóval bekúsztam a piros alá, de úgy sem fért ki, így teljesen kifordultam jobbra hogy elengedjem. Nekem jobbra a sor elején egy rendőrautó állt, ránéztem hogy akkor most mi van, ő biccentett, és intett hogy menjek tovább.
Tehát ez egy elég érdekes szitu, de nem csak az ellenséget és a bírságoló mumust kell látni a rendőrökben.
7: na ne idegelj.... átmehetsz a piroson ha mentőt kell elengedned!!!
Záróvonalon is átmehetsz, forgalom elől elzárt területen is... vagy mi az a csíkos terület amire nem szabad rámenni amúgy.
Erről marha gyorsan szokj le, hogy a hibáidon kattogsz! Hosszútávon vezetésre alkalmatlan leszel tőle, mert elvonja a figyelmedet.
Másfél hónapja vezetek, én is hibáztam már 1-2x, levontam a tanulságot és másképp csinálom, hogy legközelebb ne forduljon elő. Ennyi!
Tényleg nyolcas? Linkelnéd az ide vonatkozó KRESZ szabályt?
Amíg keresed (bár úgysem találod) addig olvasgass egy kicsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!