Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Autópályán nappali menetfény...

Autópályán nappali menetfény vagy a tompitott fényszóró használata kötelező?

Figyelt kérdés

Egy Facebook csoportban néhány ember ezen veszekszik tegnaptól, hogy az autópályán tilos nappali menetfénnyel közlekedni és a tompitott fényszóró használata a kötelező.

Ez tényleg igaz??

Úgy tudom hogy jó látási viszonyok közt a nappali menetfény elegendő bárhol.

Eddig mindig nappali menetfénnyel közlekedtem az autópályán. Volt pár rendőri ellenőrzésem, de sosem tették szóvá.

2022. aug. 4. 11:26
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
88%

#10 vagyok

Ha a velünk határos országok érdekelnek ebből a szempontból akkor

Szlovákiában állandóan kell,

Ausztriában nem kell,

Szlovéniában állandóan kell,

Horvátországban csak ősztől tavaszig,

Szerbiában állandóan kell,

Romániában csak városon kívül,

Ukrajnában csak ősztől tavaszig

Tehát mint látod eléggé változatos a felhozatal. Ahol nem kell ott csak nappal és jó látási viszonyokra vonatkozik.

2022. aug. 4. 19:19
 12/12 anonim ***** válasza:
84%
Alapvetően nem lenne hülyeség a mi szabályozásunk, hiszen lakott területen belül nem sok gyakorlati haszna van a tompítottnak, kint viszont igen. Egyedül a hanyagság és feledékenység az, ami ennek kicsit keresztbe tesz, ez nem a szabályozás hibája. Ilyen szempontból logikusabb lenne a szlovák szabályozás.
2022. aug. 4. 19:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!