120/125-ös sebességgel haladhatok az autópálya külső sávjában?
2. vagyok! A második mondatom esetleg félreérthető (bár az elsővel együtt nem). Ami tiltott, az az indokolatlan akadályozás. A sebességhatár meg azt jelenti, hogy annál gyorsabban semmiképpen, semmifél indokkal nem szabad menni, és nem kötelezően előírt minimum.
Számos jármű nem is mehet 130-cal, csak 100 km/h vagy 80 km/h sebességgel.
Ha kétsávos a pálya, és elkezdesz egy 120-szal menőt 125-tel előzni, az lehet akadályozás (ha van kit).
Igazából két lehetőséged van. Vagy mész a külső sávban a kamionok, buszok mögött 90-100 környékén, vagy felveszed a belső sáv ritmusát, ami azért nagy átlagban inkább 140-150 között van.
A 120-al előzőket nem nagyon szeretik, seggedbe mennek, levillognak.
3 sáv kellene már az autópályákra.
Tehát elméletileg nem tilos, de a gyakorlatban nem fogod tudni tartani azt a tempót.
#7: időben kell rákészülni a sávváltasra, amikor 110-120-al jártam mert annyit bírt a kocsi erőlködés nélkül, akkor is tudtam közlekedni az autópályán.
Ha nagyin parázol, akkor amúgy legegyszerűbb ha maradsz a külsőben egy kamion mögött, 100 km-enként vesztesz 10-15 percet kb.
Ésszel kell közlekedni. Én rendszeresen 120 körül megyek, aki akar előzzön ki. Bár még így is van, hogy feltorlódnak mögöttem a versenyzők.
Arra figyelek, hogy ha a belsőben vagyok, akkor felgyorsítok 130-140 körüli tempóra, azzal a többség megnyugszik és nem mászik rád vagy utol sem ér. Meg ugye tükör, ha látom, hogy valaki nagyon jön az elé nem is sorolok ki.
Megjegyzem, hogy nincs leírva a kérdező által az, hogy melyik szakaszon fog közlekedni.
Egy vidék-budapest közötti szakasz csak pest előtt kezd betömődni.
Én naponta járok oda vissza az M3-ason és sosincs betömődve a belső sáv, nyilván mondjuk egy M0 megint más kategória lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!